Prečo prestať používať šumivé bomby do kúpeľa? Populárny trend sa vám nemusí vyplatiť!

Buďte opatrní pri používaní šumivých bômb do kúpeľa!
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-21 06:00:00

Pestré farby, krásne vône a šumiace bublinky dokážu premeniť kúpeľ na dokonalý relaxačný zážitok. Milujú ich nielen dospelí, ale aj deti, ktoré si užijú kopec zábavy pri každodennom kúpaní. Aj keď vy sa bude cítiť vo vani s horúcou vodou, v ktorej sa rozpúšťajú farby a vône šumivej bomby, priam božsky, vaše intímne partie nadšené nebudú..


Kto by nemal rád dlhé kúpele spríjemnené penami, vonnými soľami či bombami? Práve kúpeľ je často jediná chvíľa, kedy si môžete vychutnať pokoj a ticho. Ak si pridáte do kúpeľa bomby, výsledkom bude jedinečný relax, vôňa, ktorá vás zbaví stresu a hebká a jemne naolejovaná pokožka. Hýria rôznymi farbami a lákajú vôňami. Stačí ich len hodiť do vody a hneď sa začnú rozpúšťať a vytvárať zaujímavé zafarbenie vody.

Narúšajú pH intímnych partií

Šumivé bomby do kúpeľa práve zažívajú svoj booom. Sú veľmi populárne, no môžu mať jeden neočakávaný vedľajší účinok. Klasické šumivé bomby, kupované v obchodoch, obsahujú chemikálie, ktoré neprospievajú zdraviu ženských intímnych partií, ako upozorňujú dvaja gynekológovia.


Máte problém so zaspávaním a často sa budíte? Geniálny trik, na ktorý nedajú dopustiť v nemocniciach!


Vagína je domovom pre približne 10 až 20 druhov baktérií, ako dodal Michael Cackovic, MD z Ohio Center University Wexner Medical Center. Ak sú intímne partie zdravé, tieto baktérie spoločne udržiavajú pH rovnováhu medzi 4 až 4,5 a bojujú taktiež proti infekcii. Ak by ste vystavovali svoje intímne oblasti chemickým látkami - resp. tými, ktoré sa bežne používajú na výrobu šumivých bômb, aby sladko voňali, naruší sa pH. Podľa MUDr. Jessici Shepherdovej, riaditeľky gynekológie na University of Illinois v Chicagu, je výsledkom podráždenie, svrbenie a infekcia.

Dr. Cackovic upozorňuje, že chemikálie vo vode z rozpustenej bomby prichádzajú veľmi ľahko do kontaktu s intímnymi partiami. Aj keď sa nemusia nevyhnutne dostať do vnútra vagíny a spôsobiť tak katastrofu, hrozia stále nepríjemné zdravotné problémy.

"Môže sa stať, že niektoré ženy nebudú mať ťažkosti, iné naopak áno. Na konci dňa to obvykle zistia podľa toho, ako sa budú cítiť," tvrdí Dr. Shepherd.

Ak chcete vyskúšať šumivé bomby do kúpeľa, do toho. Nezabudnite si však všímať príznaky infekcie, napr. podráždenie, podivný zápach.. Akýkoľvek gynekologický problém je potrebné nahlásiť svojmu lekárovi. Popr. si môžete bombu vyrobiť doma z prírodných látok. Stačí vám sóda bikarbóna, kyselina citrónová a akýkoľvek esenciálny olej. Takáto bomba neobsahuje umelé farbivá, čím urobíte svojmu telu vynikajúcu službu. 

Čítajte tiež: Desivé signály, ktoré vám prezradí zrak: Osem chorôb, ktoré vyčítate z očí!

2017-04-21 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: womansday.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia