Nepríjemnosti, ktoré sa vám môžu stať po sexe: S týmto treba rátať!

Sú situácie, ktoré vám radostné chvíľky môžu pokaziť.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-20 12:45:00

Užili ste si za dverami spálne so svojim partnerom, no tie správne endorfíny stále neprichádzajú? Nie vždy sex navodí u ženy pocit spokojnosti a šťastne zaspáva v náručí muža. Sú situácie, ktoré vám radostné chvíľky môžu pokaziť. Toto by ste určite nechceli zažiť. Kedy treba navštíviť lekára?


Budete potrebovať tabletku proti bolesti

Pravdou je, že sex by mal prinášať radosť a nie bolesť. No v niektorých prípadoch ženy po dosiahnutí orgazmu dostanú kŕče. Pri sexe sa totiž uvoľní oxytocín a ten spôsobuje sťahy maternice. Ak máte kŕče len raz za čas, nie je dôvod na obavy. Ak však bolesť začína zasahovať do vášho sexuálneho správania sa, mali by ste navštíviť svojho gynekológa. Pravidelné bolesti po sexe by mohli byť príznakom endometriózy, myómov, alebo dokonca rakoviny vaječníkov.

Pociťujete pálenie

Po pohlavnom styku môžu ženy pociťovať pálenie, štípanie, či častejšie chodiť močiť. Stáva sa to, keď sú steny vagíny, ktorá sa nachádza v blízkosti močovej trubice podráždené. Zvyčajne tieto nepríjemné pocity samé odoznejú za krátky čas. V prípade, že nepríjemnosti pretrvávajú, navštívte svojho gynekológa. Ten by vám mal urobiť kultivačné vyšetrenie pošvy a moču. Lekára by mal navštíviť aj váš partner a podrobiť sa vyšetreniu moču a ejakulátu.


Máte problém so zaspávaním a často sa budíte? Geniálny trik, na ktorý nedajú dopustiť v nemocniciach!


Krvácate

Po sexe by ste nikdy nemali krvácať, samozrejme, ak nemáte aktuálne menštruáciu. Gynekológovia sa však často stretávajú s týmto javom často. Môže sa objaviť po hrubom sexe, alebo pri zmene partnera. Krvácanie môže poukazovať aj na vážnejšie problémy. Najčastejšou príčinou môže byť zápal krčka maternice, pohlavné choroby, ale aj rakovina. Ak sa krvácanie objavuje pravidelne, neváhajte a navštívte lekára.

Alergia na sperma

Áno, aj takáto alergia existuje. Prejavuje sa svrbením, podráždením a pálením. Príznaky zvyčajne začínajú do pol hodiny po kontakte so spermiami a môžu pretrvať od niekoľkých hodín až niekoľko dní. Ak nechcete zažívať podobné nepríjemnosti po každom akte, použite kondóm.

Túžite byť sama

Namiesto toho, aby ste sa po styku k partnerovi pritúlila, cítite potrebu sa odtiahnuť, alebo odísť do inej miestnosti? Premkol vás smútok, či dokonca depresia? Podľa štúdie ide o post – sex blues a prejavuje sa častejšie u žien, ktoré sú citlivejšie a momentálne riešia nejaké problémy. Netreba sa za svoje pocity hanbiť, sex je veľmi intímna záležitosť a každý má právo na svoje pocity a vlastný priestor.

Bolí vás hlava

Ak vás po sexe pobolieva hlava, vedzte, že v tom nie ste sama. Počas aktu totiž v tele prebieha viacero procesov, zvyšuje sa tlak, niektoré orgány sú prekrvené viac, iné menej. To môže mať za následok bolesť hlavy, či dokonca migrénu. Spravidla ide o nezávažné bolesti, ale netreba ich bagatelizovať.

Čítajte tiež: Rakovinu odhalí žuvačka: Za 15 minút sa dozviete pravdu o svojom zdraví!

2017-04-20 12:45:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia