Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zlozvyk, s ktorým majú mnohí problém: Čo znamená, ak sa prebúdzate každý deň v tom istom čase!

Ak sa prebúdzate pravidelne v strede noci, zrejme máte psychický problém...
Ak sa prebúdzate pravidelne v strede noci, zrejme máte psychický problém... (Zdroj: thinkstock.com)

Už je to tu zase. Zobudili ste sa v strede noci a váš pohľad smeruje na hodiny. Vidíte tam ten istý čas, čo včera, predvčerom, minulý týždeň.. Každý deň sa totiž z nepochopiteľných príčin zobudíte v rovnakú hodinu. Ako je to možné?

V každom z nás existuje vnútorný systém. Ten funguje presne ako hodinky a pomáha riadiť funkcie tela. Vplýva aj na naše mentálne a fyzické zdravie. Prebúdzanie sa v noci o tom istom čase môže signalizovať zablokované energie vo vašom tele, ktoré nemôžu ďalej prúdiť. Energia v tele je dôležitá, orgány ju potrebujú na svoje vyliečenie. Prúdenie energií v jednotlivých častiach tela a v rôznych časových úsekoch v priebehu dňa prízvukuje tradičná čínska medicína. Podľa nej naše telo vysiela počas 24 hodinového cyklu rozličné signály do orgánov. Jednotlivé časové úseky počas dňa sú spojené s určitými orgánmi. Nezabúdajte, že posledné jedlo dňa má na to veľký vplyv!

Od 21:00 do 23:00

Obvykle ide o čas, kedy sa mnohí chystajú do postele. Naša endokrinná sústava, produkujúca hormóny, sa dostáva do rovnováhy. Do hry vstupuje aj metabolizmus, ktorý funguje perfektne ako hodinky v prípade, ak máte zdravé telo. Ak sa vám ťažko zaspáva, problém treba hľadať v psychike. Veľa ľudí zvykne dlho premýšľať nad dňom, ktorý prežili a zároveň myslia na zajtrajšok, ktorý ich ešte len čaká. Vypnite a oddýchnite si! Nespavosť v tomto čase môže spôsobiť tiež prázdny žalúdok alebo naopak, ťažké jedlo pred spánkom. Základom je ľahká večera 2-3 hodiny pred spaním.


Unikátna liečebná metóda, o ktorej nikto nevie: Zbavte sa bolestí vďaka alobalu!


Od 23:00 do 01:00

Opäť je na vine vaša psychika a myšlienky, ktoré vám prebiehajú hlavou. Pravdepodobne ste zažili niečo negatívne, čo vás trápi už dlhšie obdobie. Vraciate sa k tomu vždy vtedy, keď ste v pokoji a ležíte v posteli. V tomto čase vám prúdi energia v tele a vytvára zásoby na ďalší deň. Ak je využitá počas spánku, prejaví sa to narušením rovnováhy a prebúdzaním sa. Pomôže vám, ak si konečne vyriešite súkromné veci, ktoré vám robia vrásky na čele. Je na čase ich uzavrieť a dopriať si pokojný spánok..

Od 1:00 do 3:00

Prichádza čas na detoxikáciu organizmu, regeneráciu a obnovu funkčnosti orgánov. Vaše telo sa čistí a pečeň vylučuje škodlivé látky. Ak sa stále zobúdzate v tomto čase, znamená to nahromadený hnev a frustráciu. Negatívne myšlienky dokážu poriadne zaťažiť telo a hlavne tzv. „spirituálnu pečeň“. Tá pod ich vplyvom vysiela signály, aby vás upozornila na vyskytnutý problém.

Od 3:00 do 5:00

Na rad prichádzajú pľúca. Telu dodajú čerstvý kyslík. Na uľahčenie priebehu tejto telesnej funkcii sa odporúča prikryť sa. Aby ste skoncovali s prebúdzaním sa v tomto čase, vsaďte na správne dýchacie techniky. Ak máte problémy s pľúcami, je dosť možné, že sú za to zodpovedné smútok a žiaľ.

Od 5:00 do 7:00

Telo i naďalej vylučuje škodlivé toxíny počas spánku a regeneruje sa. Tentokrát však hlavnú úlohu zohráva hrubé črevo. Opäť je na vine ťažké jedlo tesne pred spaním alebo naopak, takmer žiadna strava, ktorá zapríčinila, prečo ste sa zobudili..

Čítajte tiež: Čo máte večer na tanieri? Tieto jedlá pochovajú vašu šancu na chudnutie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9