Najideálnejší čas na spánok: Ak zaspíte v túto hodinu, čakajte veľký príval energie!

Vďaka 7-8-hodinovému spánku sa ráno zobudíte svieži!
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-01 06:00:00

Odborníci sa zhodnú na jednom. Spánok 7-8 hodín denne je pre správne fungovanie ľudského organizmu nevyhnutné. Podľa expertov sa vraj určitá hodina, kedy si líhame do postele, postará o svieže ráno a nabije nás energiou po celý nasledujúci deň!

Veľa záleží samozrejme aj na tom, kedy ráno vstávate a koľko hodín ste zvyknutí spať. A taktiež koľko času nám vlastne stačí k tomu, aby sme boli dobre a doružova vyspatí.

Hodina s veľkým H

O desiatej! Vtedy by sme mali byť v posteli a pomaly sa ponoriť do ríši snov. Ak vtedy za sebou zavriete dvere od spálne, s veľkou pravdepodobnosťou splníte odporúčanú dĺžku spánku podľa odborníkov, teda 7-8 hodín odpočinku. Navyše, už o šiestej hodine ráno vstanete oddýchnutí a zregenerovaní. 

Taktiež to znamená, že ráno pred prácou máte čas na cvičenie, príp. meditáciu, pokojne si môžete vychutnať zdravé raňajky a nachystať si potrebné dokumenty, ktoré budete neskôr potrebovať. 


Džús, ktorý zachránil desaťtisíce ľudí: Spravte si ho doma, chorobu vraj zabije do 42 dní!


Skoré vstávanie má viacero výhod. Všeobecne s časovým predstihom prichádza väčší priestor na to, aby ste stihli doobeda viac práce, zameškané povinnosti a nedotiahnuté úlohy. Ak sa dobre vyspíte, máte lepšiu náladu, ste sústredenejší, produktívnejší a povinnosti vám odsýpajú, ani neviete ako! Desiata hodina večer sa všeobecne považuje za najideálnejší čas, kedy si to namieriť do postele

Zlatá stredná cesta

Často sa stáva, že v záplave povinností a úloh radšej potiahneme a pôjdeme spať až neskôr, aby sme to všetko dobehli. Treba si ale uvedomiť, že počas dňa organizmus vyčerpávame a ten potrebuje nové sily na to, aby zvládal nové úlohy lepšie a rýchlejšie.

Práve preto býva desiata hodina večer kompromisom. Nie je to ani príliš skoro, preto máte čas spraviť ešte niečo v domácnosti alebo uložiť deti spať a porozprávať sa s partnerom. Na druhej strane to nie je ani príliš neskoro. Je to zlatá stredná cesta ako dopriať sebe, ale aj svoju organizmu ostatočný odpočinok.

Čítajte tiež: Kto ju zažil, bojí sa zaspať: Nočná mora naživo môže postihnúť kohokoľvek!

2017-02-01 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, huffintonpost.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia