Máte sedavé zamestnanie? Najlepší cvik, ktorý vráti perfektné držanie tela!

Ak vás bolieva chrbát z toho, že presedíte za počítačom dlhé hodiny, pomôže vám cvičenie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-27 06:00:00

Na prvý pohľad sa môže zdať ako bezpečná práca, pritom nás ničí! Mnohí ľudia pracujú v kanceláriách a od stola nemôžu len tak utiecť. Sú pripútaní na stoličku, za čo však môžu zaplatiť tým najcennejším.. Zdravím!

Čo spôsobuje nášmu telu?

Sedavé zamestnanie nie je žiadna výhra. Tento rozšírený spôsob práce možno považovať za pohodlný, no zároveň aj zle vplývajúci na našu postavu. Odnáša si to nielen rozširujúci sa zadok. Ďalším dôsledkom sú zdravotné problémy, vrátane ochabnutých svalov, oslabených kostí, obezity, osteoporózy a taktiež vzniku kŕčových žíl, keďže spomaľuje cirkuláciu krvi.

Dlhodobé sedenie za počítačom zaťažuje hlavne našu chrbticu. Pri kancelárskej práci je chrbtica v statickej pozícii a to jej najviac škodí. Nesprávne sedenie - hrbenie na stoličke s guľatým chrbtom alebo zošuchovanie sa na stoličke môže síce chvíľu pôsobiť príjemne, ale práve kvôli týmto nesprávnym polohám vznikajú ťažkosti s chrbtom. Nasleduje pocit diskomfortu, bolesť chrbta a s tým aj zhoršená výkonnosť a koncentrácia počas dňa.


Svet zasiahla epidémia: Je horšia, než odborníci predpokladali!


Konečne vzpriamená chôdza

Aby ste svoju chrbticu zachránili pred poškodením, nemusíte hneď bežať do fitnesscentra! Aj keď pravidelné cvičenie v posilňovni sa považuje za najideálnejšie, ako svoj chrbát udržať v zdraví, dá sa to aj iným, jednoduchším spôsobom. Chrbát rozcvičíte a dodáte mu potrebnú pružnosť a pevnosť jednoduchým cvikom. Ak ho budete robiť pravidelne, zbavíte sa zhrbeného chrbta a budete mať správne držanie tela. Konečne budete chodiť vzpriamene bez toho, aby vás na to musel niekto upozorňovať, že tak nerobíte.

Dajte sa do základnej polohy - ľahnite si na brucho. Čelo je opreté o podložku, ruky si dajte rovnobežne a dlane zatlačte proti svojim stehnám. Lakte majú byť narovnané. Nohy sú pri sebe. Následne vydýchnite a zdvihnite hlavu, hrudník a hornú časť brucha z podložky. Ruky a nohy ostávajú na svojom mieste. Potom sa nadýchnite a pomaly sa vráťte do základnej polohy. Cvik opakujte desaťkrát. Môžete ho absolvovať aj každý deň, keď prídete po pracovných povinnostiach domov. Odporúča sa to však minimálne trikrát týždenne. Vďaka tomuto cviku pocítite zlepšenie, chrbtu sa uľaví a taktiež držanie tela budete mať viditeľne lepšie!

Čítajte tiež: Toto je najlepší spôsob, ako rozmraziť mäso: Mnohí o ňom nevedia!​

2016-10-27 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia