O tomto mnohí doteraz nevedeli: Takto by sa mal správne používať deodorant!

Zdroj: thinkstock.com
2016-10-19 21:35:00

Je to také jednoduché, až sa nad tým nepozastavujeme! Človek by povedal, že na nanášaní deodorantu nie je nič zložité, alebo že nemá svoje pravidlá. Omyl! Vedeli ste o tom, že deodoranty v skutočnosti nedokážu zablokovať pot? Pozrite sa na ďalšie mylné predstavy o používaní prípravkov proti poteniu.


Kozmetický chirurg Mar. Malek, MD, z Arizony upozorňuje, že aj aplikácii deodorantu treba venovať náležitú pozornosť, v opačnom prípade nesplní svoj účel.

Používate zlý produkt

Dezodorant a antiperspirant sú dva rôzne výrobky. Ak máte obavy o nepríjemný zápach, skvelou voľbou je použitie dezodorantu. Rozdiel medzi dezodorantmi a antiperspirantmi je skutočnosť, že ten druhý obsahuje chlorid hlinitý, látku na zablokovanie potu, ako tvrdí Delphine Lee, MD, PhD, dermatológ a riaditeľ Centra pre zdravie pokožky.

"Ak máte na sebe teplý sveter, použitie antiperspirantov je lepší spôsob," hovorí Malek.

Používate ho v nevhodnú dobu

"Dezodorant je možné aplikovať kedykoľvek počas dňa, ale večer je najlepší čas na antiperspiranty, keď sa toľko nepotíte," hovorí Malek.

Navyše, lepšie sa viaže na kožu pred dosiahnutím maximálnych hladín potu počas dňa.


Pijete vodu aj napriek tomu, že nie ste smädní? Zvyk, s ktorým by ste mali skoncovať!


Nedostatočné nanášanie na pokožku

Aj týmto spôsobom môžete znížiť účinky antiperspirantu. Naneste dodstatočné množstvo na celé podpazušie, nie len na časť. Všetky potné kanáliky budú pokryté vrstvou účinných látok z antiperspirantu.

Používate voňavé dezodoranty

Majú príjemnú vôňu, no môžu ublížiť! Na voňavé prípravky proti potu by si mali dávať pozor hlavne tí, ktorí trpia ekzémom alebo majú citlivú pokožku. Tie totiž môžu pokožku ľahko podráždiť. Pred použitím otestujte produkt radšej na zápästí alebo stavte na dezodoranty bez vône.

Rovnaký produkt už od strednej školy

Používate antiperspirant, no napriek tomu sa potíte? Chyba môže byť vo výrobku. Je možné, že sa vaše potné žľazy prispôsobili, ak si nanášate ten istý prípravok už odjakživa. Vaše telo môže vyvinúť rezistenciu voči antiperspirantu, preto prostredníctvom neho nemôžete zastaviť potenie. Navyše, zvyšujúca sa produkcia potu vedie k rastu mikróbov, ktoré prispievajú k nežiadúcemu zápachu. Je načase zmeniť prípravok!

Čítajte tiež: Každý deň vypil nálev z kyslých uhoriek: Po 10 dňoch prišli zmeny!

Fotogaléria

2016-10-19 21:35:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia