Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Máte zdravé vlasy? Desaťsekundový test odhalí pravdu!

Chcete vedieť, ako sú na tom vaše vlasy? Skúste tento test!
Chcete vedieť, ako sú na tom vaše vlasy? Skúste tento test! (Zdroj: thinkstock.com)

Načo míňať peniaze na profesionálnu diagnostiku, ktorú poskytujú vybrané centrá? Stačí vám jeden domáci test, ktorý veľa napovie o "kondícii" vašich pramienkov vlasov. Vďaka nemu zistíte už v priebehu 10 sekúnd viac, ako ste si doteraz všimli v zrkadle!

Každý túži po krásnej a lesklej hrive. Tú môžete docieliť len vtedy, ak neobídete jej zdravie. Len zdravé vlasy môžu byť krásne. Ak si nie ste istí, ako je na tom tá vaša koruna krásy, spravte si rýchly test a všetko bude jasné..

Trik, ako na to

Sú v tip-top stave? Zistíte to veľmi jednoducho. Vytrhnite čistý prameň vlasov a dajte ho do pohára s 2 dcl vody. Ak pláva na hladine, vaše vlasy sú v dobrom stave. V prípade, že sa potopí, znamená problémy s "vysokou pórovitosťou". Jednoducho povedané, sú rozštiepené. Voda ľahko prenikne do kutikuly a vlasy sú tak náchylnejšie na poškodenie, stratu farebného odtieňa a nadmernú lámavosť. Môžete sa však s tým úspešne bojovať  pravidelným používaním hydratačnej masky s aminokyselinami a mastnými tukmi. Posilní vonkajšie vrstvy vlasov a udrží ich hladké.

Tento šikovný trik môžete využiť  aj na zistenie, či sú vaše vlasy vhodné na farbenie. Ak sa pramienok vlasov potopí, nie sú v najlepšej forme a potrebujú skôr komplexné ozdravenie než farbu.

Čítajte tiež: Ružová tabletka na pretrase: V tomto prípade poškodí zdravotný stav!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9