Najlepšia poloha na spánok: Táto pozícia spôsobuje zázraky na telo!

Poloha v spánku ovplyvňuje naše zdravie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-08 06:00:00

Je často len otázkou pohodlia, pritom by sa nemala podceňovať. Reč je o polohe v spánku. Mnohí jej neprikladajú význam, keďže aj tak počas noci menia svoje pozície a častokrát sa prebúdzajú v inej polohe, než v tej, v ktorej zaspali. Jedna poloha v spánku však pôsobí na telo priam zázračne!


Nie je nič lepšie, než pomyslenie na svoju pohodlnú posteľ po náročnom pracovnom dni. Väčšina ľudí považuje spálňu za svoje útočisko, kde môžu relaxovať a načerpať sily na ďalší deň. Každý za dverami spálne strávi takmer tretinu svojho života.

Bez akéhokoľvek negatívneho vplyvu na telo

Nočný kľud a samotný spánok sú pre správnu funkciu tela a mysle veľmi dôležité. Regenerujú naše telo aj mozog a ovplyvňujú vo veľkom naše zdravie. Veľmi však záleží na tom, ako spíte! Ľudia spia v rôznych polohách – niektorí sa ponárajú do ríši snov na boku na pravej strane, iní spia na chrbte, zatiaľ čo pre iných je pohodlné zaspávať v klbku. Každá jedna z týchto polôh ovplyvňuje zdravie pozitívne či negatívne. Napríklad spánok na chrbte je nebezpečný pre ľudí s astmou alebo spánkovým apnoe, zatiaľ čo spánok na pravom boku  môže zhoršiť zažívacie problémy. Je tu však poloha, ktorá údajne nemá žiadny negatívny vplyv na ľudské telo!


Môžeme zjesť veľa zeleniny?


Spánok na ľavom boku zlepšuje trávenie a umožňuje telu extrahovať živiny a efektívnejšie vypláchnuť toxíny. Táto poloha zlepšuje krvný obeh a dokonca i kardiovaskulárne zdravie vzhľadom na to, že srdce lepšie pumpuje krv. Gravitácia v tejto polohe bude pomáhať lymfodrenáži smerom k centru, takže počas spánku bude časť záťaže na srdce oveľa menšia. Vďaka tejto polohe žlč a odpad voľne cestujú vo vašom tele, čo má za následok lepšiu lymfatickú drenáž a taktiež toxíny, ktoré opúšťajú telo. Jednoducho povedané, aj v tomto prípade  spánok na ľavej strane umožňuje gravitácii, aby podporila ľahší pohyb potravinového odpadu z tenkého čreva do hrubého čreva. Taktiež celkovo znižuje stres!

Táto poloha má však oveľa viac zdravotných prínosov:

  • Znižuje tlak na chrbát
  • Podporuje krvný obeh
  • Zlepšuje prietok krvi do maternice a obličiek
  • Zabraňuje tlaku na pečeň a žlčník.

Čítajte tiež: 15 trikov, ktoré vám zachránia život: Toto by ste mali rozhodne vedieť!

Fotogaléria

2016-09-08 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia