Muž si dával ľadovú sprchu po dobu jedného týždňa: Takto dopadol!

Ľadová sprcha povzbudí a nakopne vás do nového dňa.
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-20 22:50:00

Studená sprcha je skvelá na prebudenie. Taktiež otužuje organizmus a v priebehu niekoľkých sekúnd sa postará o vypnutie pokožky. Viete si však predstaviť, že by ste sa sprchovali len v ľadovej vode? Vyskúšal to redaktor webového portálu a takýto je jeho výsledok!

Väčšina ľudí by si radšej narazila prst, ako vošla do studenej vody. Je pre nich neznesiteľná, skôr volia vlažnú, ktorá pôsobí príjemnejšie. Oplatí sa však vydržať a ponoriť sa do ľadovej vody! Spájajú sa s ňou mnohé zdravotné výhody. Znižuje zápaly, zmenšuje bolesť kĺbov, je výborná na bolestivé svaly, zlepšuje imunitný systém, krvný obeh, reguluje teplotu, zmierňuje energiu a zvyšuje teplotu.

Studená voda sa už dlho používa ako liek pre boľavé svaly športovcov. Dokonca sa spája aj s úbytkom hmotnosti a môže pomôcť s duševným zdravím. Štúdia, zverejnená v časopise Medical Hypotesis naznačuje, že studená sprcha by mohla byť použitá ako liečba depresie. Chladné rána dokonca pomáhajú zvyšovať produktivitu. Odporúča sa deň začať ľadovou sprchou, čím si vlastne človek zabezpečí úspech na celý deň.

Skúška na vlastnej koži 

Redaktor webového portálu si vyskúšal sprchovanie v ľadovej dobe o dobu jedného týždňa, aby sa sám presvedčil o tom, či je skutočne taká skvelá ako sa o nej hovorí. I napriek všetkým uvedeným zdravotným benefitom studenej vody ho nikto nepresvedčí o tom, že by teplá sprcha nebola úžasná.

Napriek tomu vyskúšal túto terapiu šokom na vlastnej koži. Každé ráno si naordinoval studenú sprchu po dobu jedného týždňa. Zakaždým sa približne dve minúty osprchoval ľadovou vodou a na konci si dal 30-sekúnd vlažnej sprchy. Výsledok?

Po celé dni bol sústredený

Pri sprchovaní zvykol veľa premýšľať. Myslel na to, čo sa stalo predošlý deň a čo ho čaká. V jeho hlave sa vždy naštartoval proces myslenia s otočením kohútika v sprchovacom kúte. Tentokrát to bolo iné. Žiadne hlboké myšlienky, v studenej sprche nebolo možné myslieť na nič iné, len na to, ako veľmi je studená voda! Akonáhle sa stým po pár sekundách vyrovnal, začalo sa diať niečo zaujímavé. Začal sa sústrediť na každučký kúsok svojho tela. Jeho napäté svaly sa zrazu uvoľnili a cítil sa ako znovuzrodený. A tak sa cítil aj po celý deň. Zrazu bol plný energie a necítil únavu po celom tele ani po skončení náročnej pracovnej doby.

Motivácia nadovšetko

Po skončení 2-minútovej ľadovej sprchy bol pripravený začať svoj deň naplno. Ešte pred raňajkami si spísal zoznam úloh, čo treba spraviť. Počas dňa všetko vybavil čo mal a stihol aj niečo navyše, čo sa mu nestávalo. Cítil sa skvele, bol produktívnejší a pritom za to mohli len dve minúty sprchy!

Skvelý pocit a vypnutá pokožka

Menšou čerešničkou na torte bol fakt, že jeho pokožka na tele bola zrazu hladšia a vypnutejšia. Ktovie, ak by dlhšie obdobie absolvoval ľadovú sprchu, možno sa to naozaj odrazí aj na jeho zdraví... V každom prípade to je budúcnosť. V otužovaní pokračuje aj po skončení jedného týždňa a sám je zvedavý, ako to dopadne. Už teraz sa cíti skvele!

Čítajte tiež: Pridajte kurkumu do citrónovej vody a pite každé ráno: Tieto zmeny vás zaskočia!

2016-09-20 22:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia