Ako na prehýrenú noc plnú alkoholu reaguje náš najväčší orgán? Budete prekvapení!

Po prehýrenej noci je naša pokožka mdlá a akoby bez života.
Zdroj: thinkstock.com
2016-08-07 06:00:00

Bolesť hlavy, podráždený žalúdok, nechutenstvo do jedla. Znaky prehýrenej noci sú v podstate vždy rovnaké, odlišujú sa len ľudia a to, ako to zvládajú. Pri všetkom tom strese, ktorému telo vystavujeme, sme zabudli na našu pokožku.

Trpí hlava, trpí pokožka 

Koža pri tom naše nočné hýrenie pociťuje via, ako si myslíme. A „deň po“ býva pre ňu najhorší. Škodlivý je pre ňu nie len alkohol, ale aj jedlo, ktoré si počas pitia doprajeme. Čipsy, mastné jedlo, pizza – všetko to nezdravé, na čo máme takú obrovskú chuť. A jesť aj o jednej v noci nám príde úplne v poriadku, hoci za normálnych okolností by sme to nespravili.

Trvá dva až štyri týždne nato, aby sa naša pokožka zregenerovala,“ priznal lekár Harold Lancer, ktorý pracuje ako dermatológ, takže pokožka a procesy dejúce sa v nej mu nie sú cudzie.

Presne tak – mesiac našej pokožke trvá, kým sa vysporiada so všetkými škodlivými látkami, ktoré sme do tela doslova naliali. Nepomôžeme jej ani klasickými „mastnými“ raňajkami, ktoré po opici padnú vhod. A podľa jeho slov by sme sa mali vyhnúť najmä bielemu chlebu.

Prečo si to najviac odnesie pokožka?

Je to pečeň, ktorá s alkoholom bojuje vo veľkom. Snaží sa odbúrať ho v čo najväčšej možnej miere, bohužiaľ alkohol nie je iba o hepatotoxíne. Kým sa pasuje s ním, v celom tele prúdia aj iné toxíny, ktoré sa dostávajú aj k pokožke. K najväčšiemu orgánu, ktorý máme. Toxíny sa uvolňujú do buniek, ktoré sa detoxikujú z nášho tela a na prejavy dlho čakať nemusíte.

„Alkohol je diuretikum, ktoré dehydratuje celé naše telo – o tom svedčí intenzívny pocit smädu,“ povedal dermatológ Lancer.

Alkohol odvodňuje nie len vnútorný organizmus, ale zbavuje aj pokožku vlhkosti, životne dôležitých živín, ktorý jej dodávajú matný vzhľad. Preto je šupinatá a napnutá a vrásky sú viditeľné. 

Čitajte tiež: Najväčší nepriateľ s pozitívnymi účinkami? Kontroverzné zistenia o fajčení!
 

2016-08-07 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Pixabay.com   |  Zdroj: mirror.co.uk, telegraph.co.uk, red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia