Koniec spodnej bielizne v lete? Pravda, či by sme mali chodiť radšej naostro!

Vyjdite von občas naostro, budete sa cítiť príjemne.
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-13 14:20:00

V letných horúčavách potrebuje vyvetrať nielen naša hlava. Keď sa ortuť teplomera vyšplhá na vysokú hodnotu, chceme zo seba zhodiť čo najviac kúskov oblečenia, aby sme sa cítili príjemne. Práve intímne partie sú zahalené niekoľkými vrstvami oblečenia. Je lepšie chodiť naostro?


Spodná bielizeň a na nej ešte ďalší kúsok oblečenia. Nič príjemné v horúčavách, kedy nám kropaje potu stekajú po každej časti tela. Vtedy dochádza k zapareniu a spoteniu v intímnych oblastiach a tým pádom aj stúpa riziko výskytu vaginálnych infekcií. Teplo a vlhko predstavujú ideálne podmienky pre množenie baktérií. Potom už je len otázkou času, kedy sa vyskytnú zdravotné problémy, ktoré môžu ženám znepríjemniť nielen život v spálni. Preto by sa mohlo zdať výborným riešením jednoducho spodnú bielizeň odhodiť a užívať si leto naostro!

Niektoré ženy to už vyskúšali, alebo robia tak pravidelne v letných mesiacoch. U nás však tomuto trendu moc naklonené nie sú a väčšina z nich sa len vzdá podprsenky. A to len v situáciách, ktoré si to vyžadujú - pri nosení šiat na ramienka alebo iných tričiek. Vzdať sa spodného dielu chce predsa len viac odvahy, aj keď to nie je vidieť. Chodenie bez nohavičiek však mnohí odcudzujú a považujú za nehygienické. Je to vôbec zdravé?

V tomto prípade choďte "dole bez"

Podľa odborníkov spodná bielizeň chráni pohlavné orgány a zvyšuje úroveň hygieny. Takže jej nosenie má opodstatnenie. Na druhej strane, pokojne si ženy občas môžu vyraziť z domu bez nohavičiek. Pozor však na to, nie v každom prípade sa im to vyplatí. Keď si dá žena sukňu, môže to mať svoje výhody. Ich intímne partie budú viac "dýchať" a nehrozia žiadne infekcie vplyvom vlhka a tepla. Navyše, žena sa tak celkovo bude cítiť oveľa príjemnejšie.


Šokujúca realita o pití koly: Po tomto na ňu ani len nesiahnete!


Kedy len s nohavičkami?

Chodiť naostro v nohaviciach alebo tesných džínsoch lekári moc neodporúčajú. Nie je to hygienické, keďže ich väčšinou neperieme každý deň. Nie je to práve najkomfortnejšie riešenie, látka, z ktorej sú vyrobené nohavice, sa dostane do priameho kontaktu s genitáliami. Neustálym trením môžu vzniknúť malé ranky. Niektorí gynekológovia tiež neodporúčajú vybehnúť z domu bez nohavičiek vtedy, keď vás čaká hodinová cesta autobusom. Taktiež pozor na malé nehody, ktoré odhalia viac, ako by ste chceli.

Len s mierou

Zrátané a podčiarknuté. Spodná bielizeň slúži ako bariéra medzi pošvou a vonkajším prostredím. Vďaka nej tak neprídete do kontaktu s množstvom baktérií a neriskujete zápaly. Takže je dôležitá tak ako pre ženy, i pre mužov. Občasné dole bez však v letných mesiacoch neublíži. Netreba to však preháňať.  

Čítajte tiež: Čo sa deje s telom počas pobytu na slnku? Skryté procesy, o ktorých ste nevedeli!

2016-07-13 14:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: elitedaily.com, standardmedia.co.ke

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia