Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odzvonilo plavkám? Pravda o tom, či je hore i dole bez bezpečným trendom!

Nudizmus má svoje zdravotné výhody!
Nudizmus má svoje zdravotné výhody! (Zdroj: thinkstock.com)

Ortuť teplomera šplhá stále k vyšším hodnotám. Stále čoraz viac ľudí podlieha čaru prirodzenosti bez plaviek. Aj tak je teplo a nič nie je pohodlnejšie ako byť bez akéhokoľvek oblečenia. Sú však "cisárove nové šaty" v letnom období lepšie ako plavky?

Nudapláže dnes už nie sú ničím výnimočným a nevyvolávajú také pobúrenie ako v minulosti. Pre mnohých sú ideálnou voľbou, keď nás atakujú horúčavy a predstavujú lepšiu riešenie, než stále na deke vysedávať s mokrými plavkami. Vie o tom hlavne ženské pohlavie, ktoré musí čeliť nepríjemnej chorobe v teplých mesiacoch. Premnožené kvasinky milujú teplo a vlhko, k čomu dochádza v mokrých plavkách, ktoré má žena na sebe. Preto sa ľahko stretnú s ochorením - mykózou, ktorá im strpčuje každodenný život. Kúpanie bez plaviek sa preto na rozdiel od toho zdá byť ideálnejším a bezpečnejším spôsobom, ako predísť chorobám, ktoré spôsobujú baktérie a kvasinky. Alebo nie?

Nudizmus ako podpora zdravia?

Nie je to len o príjemnom slnení a kúpaní sa bez plaviek. Ide už o akýsi fenomén. Predstavuje vzťah k svojmu telu a k prírode. Štatistiky ukazujú, že vyznávači kultu holého tela sú zdravší ako ostatní. Majú menej problémov so zápalmi močových ciest, či pohlavných orgánov, ktoré vznikajú v dôsledku dlhodobého pobytu v mokrých plavkách. Navyše, prístup vzduchu ku genitáliám zabraňuje mikroorganizmom v ich šírení. Nudizmus je teda aj o prospechu pre zdravie.


Jedna z najväčších chýb, ktorú robia milovníci festivalov: S týmto už prestaňte!


Na toto pozor!

Aj keď je pravda, že zápal močových ciest nehrozí tým, čo nenosia plavky, napriek tomu by si nežnejšie pohlavie malo dávať na niečo pozor. Hrozia im totiž infekcie, ktoré môžu vzniknúť pritom, ako sedia priamo na zemi, v tráve alebo na piesku. Zrnká piesku sa im ľahko môžu dostať z pláže priamo do vagíny. Takže aj v tomto prípade je tu nejaké riziko.

Taktiež treba myslieť na to, že slnko vám svieti priamo na genitálie. Prsníky by nemali byť vystavené slnečnému žiareniu a je potrebné na ne používať opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom. Slnečná aktivita praje rôznym kožným nádorom! Platí to hlavne pre tých, ktorí svoje intímne časti tela doteraz nevystavovali slnku a majú tieto časti tela bielej farby. Ľahko sa môžu spáliť a zvyšuje sa tým riziko rakoviny kože.

Ak chcete nudizmus vyskúšať, no zároveň vám ide aj o zdravie, zvoľte si jeho "miernejšiu" variantu. Skúste vynechať spodnú bielizeň, keď máte na sebe dlhú sukňu. Vaše genitálie budú mať dostatok vzduchu a čo je hlavné, chodenie dole bez je vlastne prevenciou pred zápalom močových ciest. Smelo do toho!

Čítajte tiež: Ťažké vytriezvenie, z ktorého nebudete nadšení: Takto je to v skutočnosti so zážitkami blízkych smrti!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9