Nepoužili sprchu až jeden mesiac: Pozrite sa, ako dopadli!

Sprcha by mala byť súčasťou osobnej hygieny.
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-25 12:00:00

Život bez vody sa dá len ťažko predstaviť. Mimoriadne dôležité miesto má aj v oblasti osobnej hygieny. Čo sa však stane, ak sa vzdáte sprchovania na jeden celý mesiac? Vyskúšali to dve ženy, ktoré tvrdia, že sa tento experiment neskončil bez odozvy!

Po náročnom dni padne vhod sprcha, po ktorej sa už len príjemne osviežení hodíme do postele. Už naši predkovia si uvedomovali čarovnú moc vody a jej očisťujúcu schopnosť. Hoci v stredoveku bolo hriechom takmer všetko, čo súviselo so starostlivosťou o telo a vzhľad, vrátane častých kúpeľov, nikdy sa nepodarilo celkom potlačiť ľudskú túžbu po čistote.

Pravý opak však spravili dve ženy, pre ktoré bolo sprchovanie prirodzenosťou. Rýchla sprcha so sprchovým gélom, šampón a kondicionér na vlasy, umytie tváre, použitie hydratačného krému, dezodorant a nakoniec mejkap - tieto kroky boli súčasťou ich rannej rutiny. S tým však stopli na jeden celý mesiac!

Žiadne sprchovanie, z ich poličiek zmizli všetky kozmetické prípravky, vrátane klasického mydla, šampónu, suchého šampónu, pleťovej vody, balzamu na pery, detských obrúskov, mejkapu - jednoducho všetko, čo súvisí s čistením či skrášľovaním tela, tváre a vlasov. Jediné, čo mali povolené, bol špeciálny probiotický sprej, ktorý sľuboval obnovenie živých baktérií na koži. Mohli si ho aplikovať na miestach, kde sa najviac potili, t.j. podpazušie a slabiny. Samozrejme, bez použitia vody či iného produktu. Použitie vane bolo pre nich tabu, na kúpeľ mohli tiež zabudnúť.


Čo dokáže kombinácia orechov a medu?


Jedna zo žien uprostred experimentu. Jej vlasy sa spočiatku dosť mastili:

 

Nepríjemný zápach už na druhý deň

Množstvo dnešných kozmetických produktov obsahuje konzervačné látky, parfumy, ktoré telo len zaťažujú. Tak prijímame chémiu a minimum zdraviu prospešných látok. Strácame prirodzený mastný film na pokožke, preto sme náchylnšjším k rôznych kožným prejavom ako podráždená či šupinatá pokožka. Zaznamenali ženy v experimente zmeny na svojej pokožke?

Ako sa dvojica priznala, už na druhý a tretí deň sa cítili dosť zle a "nechutne". O to horšie to mala jedna z nich, keďže bola zanieteným športovcom. Cvičila takmer denne, takže pustiť sa do tohto experimentu, bolo pre ňu ozajstnou výzvou. Už po štyroch dňoch údajne nepríjemne zapáchala.

Pozitívne zmeny na pokožke

Po mesiaci, plnom sťažností, sa nakoniec cítili sebavedomo! Koniec experimentu bol celkom zaujímavý, nakoľko na sebe spozorovali určité zmeny. Jedna žena dlhšie obdobie trpela druhom cystického akné, ktorého sa nevedela zbaviť. Na konci experimentu sa jej však zlepšila pleť! Vyzerala lepšie ako po predošlé roky a nemala čo i len jediný kožný problém.

Obe účastníčky experimentu si ho nakoniec pochvaľovali, keďže ich zbavil mnohých zdravotných problémov:

 

Druhá žena si zase zažila svoje s lupinami a mastnými vlasmi. V priebehu procesu bez umývania sa jej vlasový problém skončil! Kvalita jej koruny krásy bola neporovnateľne lepšia ako predtým, no čo je pozoruhodné, keď sa vrátila k šampónom, lupiny sa znovu objavili. Taktiež pokožka na tvári bola v lepšom stave. Zrejme za to mohlo ukončenie používania mejkapu, bez ktorého kedysi ani len nevyšla von a ktorý zaťažoval jej pokožku a tá nemohla dýchať.

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak si nebudete vymieňať spodnú bielizeň každý deň?

2016-05-25 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: womansday.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia