Prvá vec, ktorú by sme mali urobiť hneď po zobudení: Očakávajte veľké zmeny!

Dajte si pred vstávaním z postele jemný strečing.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-15 06:00:00

Vstávajte každé ráno plní elánu a chuti do nového dňa! Ako sa to dá? Jednoducho. Podľa psychologičky Amy Cuddyovej stačí zaradiť do svojej každodennej rannej rutiny jedinú vec, ktorá sa však veľkou mierou odrazí na celom dni a vôbec vašom zmýšľaní!

Mnohí z nás by najradšej rána zrušili. Je to doba, ktorú treba pretrpieť. Za ranné vtáča sa nepovažujete, zobudiť sa skoro ráno na pípanie budíka s vidinou náročného dňa je pre vás nočnou morou. A keď už vstávate s nie práve najpríjemnejšou náladou, zamračení prežívate celý deň. Podľa psychologičky z Harvardu Amy Cuddyovej to už môže byť minulosťou!

Budete sebaistejší a šťastnejší

Celý váš postoj i štart do nového dňa zmení jediná vec. Dôležité je po prebudení nevstať hneď z postele. Aj keď väčšina smeruje rovno do kúpeľne alebo sa hneď oblečie, tentokrát spravte inak. Hneď ako otvoríte oči poriadne sa ponaťahujte. Čo najviac ako sa len dá. Nezabúdajte ani na svoje ruky, konkrétne paže, ktoré roztiahnite do tvaru písmena V. Podľa odborníčky ľudia, čo tak robia každé ráno, sú šťastní, sebaistí a úspešne vkročia do nového dňa. Je to zaujímavé, ale pri tejto póze dostane mozog signál, že sa cítite sebaisto. Preto tým vlastne posilníte svoje sebavedomie. A to už ani nie je reč o tom, ako ľahko sa vám zrazu bude vstávať.

Je lepšie sa ponaťahovať ešte v posteli a až potom sa nohami dotknúť svojej podlahy, než vstať ešte s nerozlepenými očami v polospánku. Horší by bol prípad, ak by ste spali v polohe embrya, z ktorej by ste sa aj zobudili. Je dokázané, že tí, ktorý sa takto prebudia sú bez nálady a viac vystresovaní.

Vy si však môžete ešte viac posilniť svoju náladu. Okrem strečingu sa usmievajte. S úsmevom sa zaručene ľahšie vstáva a deň bude hneď krajší.

Čítajte tiež: Cesnak pred spánkom: Užitočný pomocník alebo zradca?

2016-05-15 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: businessinsider.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia