Spodná bielizeň v posteli ako nočná mora pre naše telo: Po tomto si pyžamo už nedáte!

Zabudnite na pyžamo počas spánku, ohrozuje naše zdravie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-22 06:00:00

V spoločnosti je nosenie pyžama počas spánku zvykom, ktorý je jednoducho pevne zaužívaný. Považujeme ho za samozrejmosť, preto naše kroky každý večer smerujú ku skrini a pred spánkom sa nezabudneme doň prezliecť. Odborníci však tvrdia, že sa oplatí spávať skôr "naostro"!


Mnohí zvyknú spať v pyžame a počas letných nocí nočné oblečenie obmedzia na spodnú bielizeň. Tej sa pritom väčšina ľudí nevzdáva počas celého roku. Odborníci však upozorňujú, že si tým narobia viac škôd ako úžitku! Je údajne oveľa lepšie ísť spať nahí a nechať svoje intímne partie "dýchať". Zabránite tým totiž infekcii!

Problém pre ženy i mužov

Baktérie sa môžu zhromažďovať práve v tejto intímnej časti tela a to najmä vtedy, ak ste príliš spotení. Pozor by si mali dávať ženy, ktoré navyše zvyknú spať s nohami pri sebe, čím vzniká teplo a vlhko, čo baktérie milujú! Tento nepríjemný problém však neobchádza ani mužov. Dokonca ich ohrozuje viac ako nežnejšie pohlavie. Mohol by ovplyvniť mužskú plodnosť!

Dr. Alyssa Dwecková, ktorá pracuje v odbore gynekológia v niekoľkých nemocniciach a zdravotných strediskách v New Yorku sa nedávno venovala tejto téme.

"Často hovorievam svojim pacientom, aby spali bez spodnej bielizne. Ak je intímna oblasť na tele neustále zakrytá látkou, resp. tkaninou, ktorá dobre neodvádza vlhkosť alebo nie je absorpčná, dochádza k nahromadeniu vlhkosti, ktorá vytvára ideálnu živnú pôdu pre baktérie alebo kvasinky," upozorňuje odborníčka.


7 potravín, ktoré zbytočne vytláčame z jedálnička: Po tomto zistení urobíte inak!


To by mohlo viesť k závažnému treniu, podráždeniu a kožných infekciám. Problém je obzvlášť nebezpečný hlavne u žien, ktoré trpia návalmi horúčav v spánku počas menopauzy.

Podľa Dr. Dweckovej tí, ktorí sa z nejakých dôvodov nemôžu alebo nechcú vzdať nosenia spodnej bielizne počas spánku, by sa mali rozhodnúť pre pyžamo z priliehavej bavlny. V opačnom prípade radí oblečenie na noc radšej dať bokom. Jeden prieskum v Brazílii zistil, že len 18 percent žien ide do postele bez spodnej bielizne. Je však pravdepodobné, že ešte nižšie percento žien tak robí v iných krajinách, vrátane Veľkej Británie.

Ohrozená plodnosť

Obozretní by mali byť ženy i muži, pričom problém sa týka hlavne tých, ktorí sa snažia otehotnieť. Dr. Brian Steixner, riaditeľ Inštitútu pre zdravie mužov v Jersey Urology Group, varuje, že spánok v boxerkách alebo slipoch môže mať vplyv na kvalitu spermií, pretože ich genitálie sú počas celej noci v teple.

"Vaše intímne partie musia mať správnu teplotu za účelom optimalizácie produkcie spermií. Väčšie množstvo baktérií prispieva k vyššej pravdepodobnosti podráždenia pokožky a jej nakazeniu infekciou," upozorňuje Dr. Steixner.

Prečo spať nahí?

Spánok v Adamovom a Evinom rúchu však prináša oveľa viac výhod. Telo sa tým ochladí, čím sa znižuje krvný tlak. pre spánok "naostro" by ste sa mali rozhodnúť aj z týchto dôvodov:

  • Vaše pohlavné orgány sú zdravšie.
  • Spánok je lepší, keďže vás neruší pokrčená látka ani gombíky.
  • Spomaľuje starnutie.
  • Podporí chudnutie.
  • Budete šťastnejší a slobodnejší.

Čítajte tiež: Zabudnite na hodiny strávené vo fitku: Táto činnosť je lepšia než akékoľvek cvičenie!

2016-04-22 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia