Koniec intímnym chvíľam kvôli tejto banalite: Skutočná pravda, prečo muži zaspia po sexe!

Nebuďte nahnevané na svojich partnerov, ktorí po zaspia po milostných radovánkach, môže za to testosterón.
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-09 06:00:00

Dokáže pokaziť sexuálny zážitok! Po intímnych chvíľach, ktoré si užívate plnými dúškami, váš partner zrazu zaspí. Chcete si vychutnať doznievajúcu vášeň, no on sa len otočí na druhú stranu a hneď sa ponorí do ríše snov. Prečo to vlastne robí? V skutočnosti za to nemôže!


Kvôli testosterónu "vypnú"

Nielen v hollywoodskych filmoch sa stretávame s nasledujúcim scenárom. Po milovaní sa nežnejšie pohlavie dočká len spokojného dychu zaspávajúceho partnera. Muži jednoducho po pohlavnom styku zaspia. Čo je však príčinou toho, že hneď "vypnú"? Podľa vedcov z Connecticutu sa to týka hlavne tých mužov, ktorí majú vyššiu hladinu testosterónu. Testosterón má na svedomí silné fyziologické reakcie, ktoré spôsobia, že sa im mozog jednoducho "vypne". Preto sa nechcú rozprávať či pokračovať v intímnych chvíľach. Nie je to teda nič osobné, že by svoje partnerky nemali radi.

Čím vyššiu hladinu testosterónu majú v krvi, tým skôr po milovaní okamžite zaspia. Dokonca sa to týka aj niektorých žien s vyššou hladinou testosterónu!

Výskumu sa zúčastnilo 253 osôb, ktorí poskytli údaje o sebe. Počas prvých dvoch týždňov zaznamenávali rôzne aspekty svojho sexuálneho života. Následne im boli odobraté vzorky slín, z ktorých im vedci zmerali hladinu testosterónu. Odborníci prišli na zaujímavé výsledky. Muži s vyššou hladinou testosterónu boli po sexe ospalší, nemali záujem o komunikáciu a menej vyjadrovali osobné emócie.

Aj iné hormóny sa hlásia o slovo

Nielen tento fakt vplýva na ospalosť. Po orgazme sa nielen u mužov, ale i u žien zvyšuje hladina oxytocínu a endorfínov. Vyvolávajú potrebu túlenia a blízkosti, sme jednoducho spokojní a šťastní a máme chuť si trochu zdriemnuť. Majú upokojujúci účinok. Do hry však vstupuje aj hormón prolaktín, ktorý sa tiež po posteľných aktivitách zvyšuje. Taktiež spôsobuje ospalosť u mužov. Na vine je teda uvoľňovanie hormónov, ku ktorým dochádza po posteľných radovánkach a testosterón.

Čítajte tiež: Jadro avokáda ako hotový zázrak? Takto to s ním v skutočnosti je!

2016-04-09 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: livescience.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia