Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jedinečný spôsob, ako liečiť nádchu: Dajte si mokré ponožky a sledujte, čo sa bude diať!

Posilnenie imunity nutne nemusí znamenať len veľa vitamínov. Vyskúšajte na noc mokré ponožky.
Posilnenie imunity nutne nemusí znamenať len veľa vitamínov. Vyskúšajte na noc mokré ponožky. (Zdroj: thinkstock.com)

Na prechladnutie nezaberajú žiadne dostupné lieky a vy ste už skúsili všetky babské recepty? Možno vás to prekvapí, ale mohla by vám pomôcť hydroterapia!

Mokré ponožky do postele?

Na princípe hydroterapie sa zakladá aj odveký trik na zlepšenie zdravia pri nádchach a chrípke. Hoci predstava mokrých ponožiek na nohách počas nočného odpočinku nie je práve lákavá, je to vždy lepšie ako sa bezhlavo vrhnúť do liečby medikamentmi.

  • Ako na to?

Ponorte si na niekoľko minút nohy do teplej vody, aby sa zohriali. Potom ponožky namočte do studenej vody, vyžmýkajte ich a oblečte. Na tieto ponožky si dajte ešte jedny, najlepšie bavlnené a suché. Ráno by ste sa mali cítiť oveľa lepšie!

  • Prečo to funguje?

Neraz sa stáva, že máme nohy studené. Je to preto, lebo v koncových cievach prstov je oslabený prietok krvi. Týmto trikom sa dosiahne jedno – krvný obeh sa zlepší, živiny potrebné pre boj s infekciou sa rozprúdia po celom tele, stimuluje sa hojenie. Pri dosahovaní tohto cieľa je tiež potrebné povedať, že vaše nohy sa zahrejú. A to je niekedy „umenie“ samé o sebe. Tento trik je tiež prirodzeným spôsobom ako stimulovať náš imunitný systém.

Táto liečba robí aj mnoho iného:

  • Znižuje preťaženie horných dýchacích ciest, hlavy a krku.
  • Prispieva ku kvalitnému spánku.
  • Napomáha liečiť bolesti v krku, bolesti hlavy, migrény, zdurenie nosovej sliznice.
  • Tiež je skvelým doplnkom pri liečbe kašľa, infekcií dutín.
  • Jeho dôležitou funkciou je posilňovať imunitu.

Najlepšie bude, ak si mokré ponožky dáte na noc už vtedy, keď začínate pociťovať prvé príznaky choroby. Ak už choroba prepukla, dajte si ich na nohy počas najbližších troch nocí po vypuknutí choroby.

Keď voda pomáha

Ako ste iste vydedukovali, hydroterapia je založená na terapii s vodou. Lieči sa ňou viacero ochorení ako artritída či reumatické bolesti. Nie je to plávanie ako také, pri hydroterapii cvičíte v horúcej vode vhodne navrhnuté cviky. Voda má do 36 stupňov Celzia, čo je ďalším podstatným rozdielom od vody v bežnom bazéne.

Hydroterapia nie je ani synonymum k slovu vodný aerobik, nakoľko cvičenie na základe hydroterapeutických cvikoch je pomalšie, pohyby sa kontrolujú a človek sa uvoľní a relaxuje.

Čítajte tiež: Vymažte si kruhy pod očami: Jednoduchý recept na ich odstránenie vás ohromí!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9