Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pravda o vašom zdravotnom stave za 60 sekúnd: Odhaľte vďaka lyžičke, ako ste na tom!

Stačí vám jedna lyžička, pomocou ktorej zistíte, ako ste na tom po zdravotnej stránke.
Stačí vám jedna lyžička, pomocou ktorej zistíte, ako ste na tom po zdravotnej stránke. (Zdroj: thinkstock.com)

Skontrolujte si stav svojich dýchacích ciest, metabolizmu, obličiek a zubov! Je to jednoduché, stačia vám k tomu len dve veci - lyžička a igelitové vrecúško. Takýmto spôsobom sa dozviete v priebehu niekoľkých sekúnd, ako ste na tom po zdravotnej stránke!

Povlak prezradí veľa o zdraví

Umývanie zubov je súčasťou pravidelnej rannej očisty. Každý vie, že ak zubnej hygiene nebude venovať pozornosť, hrozí mu zubný kaz a iné zdravotné problémy spojené s chrupom. Množstvo ľudí však zabúda na jazyk, ktorý je zrkadlom zdravia. Napovie vám veľa nielen o celom tráviacom ústrojenstve. Povlak na ňom môže signalizovať zdravotné ťažkosti!  

V priebehu chvíľky môžete zistiť, či ste skutočné zdraví alebo či vaše telo neskrýva chorobu. Vezmite lyžičku a odstráňte ňou povlak na jazyku. Pokúste sa ho vyčistiť aj v blízkosti hrdla. Následne zabaľte lyžičku do igelitového vrecúška a dajte pod svetlo po dobu 60 sekúnd. Silné svetlo žiarovky urýchľuje rast baktérií, takže ak máte svetlejšiu žiarovku, výsledok bude viditeľnejší.


Z týchto trikov padnete na zadok: Čo všetko musíte vedieť, aby bol váš život jednoduchší?


Čo môže signalizovať?

U zdravých ľudí bude výsledok čistý. Avšak, ak je povlaku na lyžičke príliš veľa, má podivnú farbu a vôňu, môže to znamenať problémy s vašimi pľúcami, dýchacími cestami, pečeňou, obličkami, črevami alebo hormónmi. V prípade zlého výsledku by ste mali navštíviť svojho lekára a zistiť, v čom je problém.

Tento test môže ukázať, v akom ste zdravotnom stave podľa dychu. V prípade acetónového dychu, môže ísť o ketoacidózu alebo metabolické poruchy, čo spôsobuje aj diabetes. Zápach po amoniaku signalizuje problémy s obličkami. Avšak netreba hneď podliehať panike. Nepríjemný dych nemusí byť vždy príznakom nejakého vážneho ochorenia. Zvyčajne to súvisí s problémami s ďasnami, mandľami a zubným kazom.

Čítajte tiež: Vyčistite si toxíny v tukovom tkanive: Účinný novoročný detox, ktorý vám zmení život!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9