Pravda o vašom zdravotnom stave za 60 sekúnd: Odhaľte vďaka lyžičke, ako ste na tom!

Stačí vám jedna lyžička, pomocou ktorej zistíte, ako ste na tom po zdravotnej stránke.
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-08 17:15:00

Skontrolujte si stav svojich dýchacích ciest, metabolizmu, obličiek a zubov! Je to jednoduché, stačia vám k tomu len dve veci - lyžička a igelitové vrecúško. Takýmto spôsobom sa dozviete v priebehu niekoľkých sekúnd, ako ste na tom po zdravotnej stránke!

Povlak prezradí veľa o zdraví

Umývanie zubov je súčasťou pravidelnej rannej očisty. Každý vie, že ak zubnej hygiene nebude venovať pozornosť, hrozí mu zubný kaz a iné zdravotné problémy spojené s chrupom. Množstvo ľudí však zabúda na jazyk, ktorý je zrkadlom zdravia. Napovie vám veľa nielen o celom tráviacom ústrojenstve. Povlak na ňom môže signalizovať zdravotné ťažkosti!  

V priebehu chvíľky môžete zistiť, či ste skutočné zdraví alebo či vaše telo neskrýva chorobu. Vezmite lyžičku a odstráňte ňou povlak na jazyku. Pokúste sa ho vyčistiť aj v blízkosti hrdla. Následne zabaľte lyžičku do igelitového vrecúška a dajte pod svetlo po dobu 60 sekúnd. Silné svetlo žiarovky urýchľuje rast baktérií, takže ak máte svetlejšiu žiarovku, výsledok bude viditeľnejší.


Z týchto trikov padnete na zadok: Čo všetko musíte vedieť, aby bol váš život jednoduchší?


Čo môže signalizovať?

U zdravých ľudí bude výsledok čistý. Avšak, ak je povlaku na lyžičke príliš veľa, má podivnú farbu a vôňu, môže to znamenať problémy s vašimi pľúcami, dýchacími cestami, pečeňou, obličkami, črevami alebo hormónmi. V prípade zlého výsledku by ste mali navštíviť svojho lekára a zistiť, v čom je problém.

Tento test môže ukázať, v akom ste zdravotnom stave podľa dychu. V prípade acetónového dychu, môže ísť o ketoacidózu alebo metabolické poruchy, čo spôsobuje aj diabetes. Zápach po amoniaku signalizuje problémy s obličkami. Avšak netreba hneď podliehať panike. Nepríjemný dych nemusí byť vždy príznakom nejakého vážneho ochorenia. Zvyčajne to súvisí s problémami s ďasnami, mandľami a zubným kazom.

Čítajte tiež: Vyčistite si toxíny v tukovom tkanive: Účinný novoročný detox, ktorý vám zmení život!

2017-01-08 17:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia