Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vymažte si kruhy pod očami: Jednoduchý recept na ich odstránenie vás ohromí!

Kruhy pod očami sú výsledkom nezdravého životného štýlu ale aj dedičnosti. Sóda pomôže.
Kruhy pod očami sú výsledkom nezdravého životného štýlu ale aj dedičnosti. Sóda pomôže. (Zdroj: thinkstock.com)

Tmavé kruhy pod očami netrápia len ženy, často ich vídať aj na tvárach mužov. Spôsobuje ich nedostatok spánku, zlá životospráva, ale aj dedičnosť či časté opaľovanie sa. Ako zatočiť s kruhmi pod očami bez toho, aby ste vyhodili stovky eur za drahé krémy?

Čo spôsobuje kruhy pod očami?

Aj keď sebe a svojmu organizmu doprajete dostatok spánku a dodržiavate pitný režim, môže sa stať, že sa zobudíte s tmavými kruhmi. Čo stojí za ich vznikom?

  • Alergia či ekzém
  • Dermatitída
  • Dedičnosť
  • Nerovnosti v pigmentácii
  • Trenie očí alebo neustále škriabanie očí
  • Úbytok kolagénu a tuku – súvisí najmä s vekom

S trvalými kruhmi pod očami vám môže pomôcť lekár. Ak ste spravili všetko preto, aby ste sa ich zbavili a napriek tomu to nepomáha, zájdite si po lekársku radu. Buď vám odporučí krém či iný medikament, v najhoršom prípade vám hrozí operácia.

Predtým, ako zájdete k lekárovi...

Ako sa hovorí, za skúšku nič nedáš. Preto existuje niekoľko domácich receptov, ktoré vo väčšine prípadov tieto problémy vyriešia.

  • Studené obklady

Dve čajové lyžičky či mrazený hrášok priložte na očné okolie a nechajte chvíľu pôsobiť.

  • Podpora hlavy počas spánku

Aby ste sa vyhli nepekným kruhom, skúste tento trik – na bežný vankúš dajte ešte jeden či dva extra vankúše. Zabránite tak opuchom, ktoré sa vytvárajú na vašich dolných viečkach. Tie potom často zhoršujú prejavy kruhov.

  • Spite viac

Spánok a správa životospráva je alfou a omegou pri akomkoľvek zdravotnom probléme. Kruhy pod očami nie sú výnimka. Hoci nedostatok spánku nespôsobuje priamo tieto kruhy, únava a nekvalitný spánok ich iba zhoršuje a sú viditeľnejšie.

S čím rozhodne prestaňte?

V prvom rade s fajčením. Tento nezdravý zlozvyk spôsobuje cievne problémy. Tým, že pokožka v okolí očí je tenšia, vidieť pod nimi cievy oveľa viac. Takže čím dlhšie problémy pretrvávajú, tým sú cievy modrejšie a viditeľnejšie.

Znížte príjem soli. Nadbytok totiž spôsobí, že v tele sa voda začne zadržiavať a to môže viesť k opuchom na tých najneobvyklejších miestach. Na druhej strane nadbytok soli môže narušiť krvný obeh, cievy sa stávajú viditeľnejšie. Rovnako to platí pri požívaní alkoholu – ten všeobecne nerobí dobre našej pokožke.

Vystavujte svoju pokožku slnku v čo najmenších intervaloch. Je síce pravda, že teraz je slnko skôr vzácnosť, no aj zimné slnko dokáže spraviť veľa. Kruhy môžu byť príčinou zvýšenej pigmentácie vplyvom slnečného žiarenia, takže natierať sa poriadne opaľovacím krémom, či krémom s ochranným faktorom je na mieste.

Kúra, ktorá zaručene pomôže

Verte či nie, tohto pomocníka máte aj doma a ani neviete, ako efektívne dokáže zatočiť s vaším problémom. Je ňou sóda bikarbóna. Stačí si pripraviť jednoduchý obklad. Rozmiešate iba jednu čajovú lyžičku sódy v pohári horúcej vody alebo čaju a zamiešate. Gázou či vatovým tampónom naneste zmes pod oči a nechajte pôsobiť  10 – 15 minút. Následne si tvár umyte a naneste svoj obvyklý krém na očné okolie. Funguje?

Ak chcete viac domácich receptov, skúste si pozrieť nasledujúce video

Čítajte tiež: Ktorá zelenina sa nedá jesť surová? Vtedy sa mení na časovanú bombu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9