Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dve prírodné antibiotiká spojili sily: Tento elixír posilní imunitu a dokáže toho ešte viac!

Osvieži, dodá pocit sily, zvýši imunitu. Tiež máte radi grapefruit?
Osvieži, dodá pocit sily, zvýši imunitu. Tiež máte radi grapefruit? (Zdroj: photl.com)

Vianočné sviatky máme za sebou, pred nami je pár dní oddychu a potom opäť nastanú dni osláv. Aby sme silvestrovskú noc nepreležali v perinách, ponúkame vám recept na posilnenie imunity, ktorý má aj iné zdravotné benefity!

Postačia tieto dve veci 

A môžete nám veriť, obe máte po sviatkoch doma. Do zázračného elixíru stačí pridať grapefruit a med. Okrem tohto účinku sa nápoj využíva pre svoje vlastnosti pri chudnutí, pretože aktivizuje metabolizmus. Tentokrát ho však chceme využiť na posilnenie imunity, ktorá dostane v najbližších dňoch, najmä ak sa chystáme na lyžovačku, poriadne zabrať.

Postup je veľmi jednoduchý. Ovocie ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme do mixéra. Na jeden grapefruit ide jedna lyžica medu, ak ho však máte v obľube a chcete ešte viac zvýraniť jeho účinky, pokojne ho pridajte viac. Potom už len pomixujte a dajte v pohári do chladničky.

Jednu lyžicu tejto zmesi jedzte pol hodinu po jedle. Tým pomôžete nie len svojej imunite, ale aj tráveniu.

  • Prečo práve grapefruit?

Podobne ako citrón či iný citrusový plod, aj grapefruit je bohatým zásobníkom vitamínu C. Už jeden kus dokáže pokryť celú dávku tohto vitamínu  a to nie je všetko. Obsahuje bioflavonoidy. Ak netušíte, čo dokážu, ostanete milo prekvapení. Biolavonoidy zvyšujú účinnosť vitamínu C a sú skvelé pre naše cievy. Jedením grapefuitu sa do nášho tela dostáva kyselina listovú, vitamíny skupiny B.

Okrem posilnenia imunity či zvyšovania metabolizmu môžeme očakávať aj zlepšenie sa stavu hemoroidov, kŕčových žíl či cievnych ochorení. Vitamín C obsiahnutý v tomto pôvodne iba okrasnom plode pôsobí aj na stavbu celého pohybového aparátu, urýchluje hojenie rán. Ani so zdravou stranou a prílišnou konzumáciou tohto vitamínu v akejkoľvek podobe by sme to nemali preháňať, pretože nám hrozia isté zdravotné riziká.

  • Prečo práve med?

Hoci všetci dobre vieme, prečo je med pre naše zdravie prospešný, nikdy to nie je na škodu zopakovať.

Dar od prírody, ako mnohí medu hovoria, je jedno z najsilnejších prírodných antibiotík. Dokáže eliminovať baktérie, pomáha pri prevencii ochorení dýchacích ciest. Nejeden z nás po ňom siahne v momente, ako začne pociťovať bolesti v hrdle. Postará sa o cudzie mikroorganizmy, s ktorými sa naša oslabená imunita nevie dať rady.

Na záver ponúkame zaujímavý spôsob, ako grapefruit ošúpať, keď si na ňom chcete len tak pochutnať. 

Čítajte tiež: S orechmi to počas sviatkov nepreháňajte: Nadmerné množstvo môže spôsobiť nemalé problémy!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9