Najnebezpečnejšie polohy, v ktorých spíte: Počas nočného oddychu môžu ublížiť!

Pri spánku je dôležité, aby ste mali všetky svaly uvoľnené.
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-30 12:30:00

Takmer každému sa už stalo, že sa po zobudení cítil dolámaný, ubolený a unavený. Ak ste nevedeli, čo je za tým, v skutočnosti bola dôvodom noc v nevhodnej polohe spánku! Pozrite sa na najnebezpečnejšie polohy v spánku, ktoré vám môžu privodiť viaceré zdravotné problémy.

 

"Únava, spánková apnoe, bolesti hlavy, pálenie záhy či bolesť svalov sú len niektoré z komplikácií vyplývajúcich zo zlého spánku," upozorňuje Dr. Steven Park. .

Ak spávate v jednej z nasledujúcich polôh, skúste to zmeniť:

1. Do klbka

Zaspávate schúlení do klbka? Táto pozícia sa považuje za jednu z najhorších! Nielenže môže spôsobiť bolesti krku a chrbta, ale poloha spánku do klbka sťažuje dýchanie, pretože obmedzuje prúdenie vzduchu.

2. Spánok na pravej strane s vystretými rukami

Tehotným ženám sa odporúča vyhnúť sa tejto pozícii, pretože môže obmedziť prietok krvi do plodu! Takisto môže tiež viesť k páleniu záhy a k bolestiam ramien, paží a chrbtice.

Pri spánku na boku je dobré mať pod hlavou načuchraný vankúš, no mali by ste aj meniť polohy. V opačnom prípade by si to odniesol bedrový a ramenný kĺb a členky.

3. Poloha na "prednej strane"

Očakávajte bolesti krku a chrbtice. Taktiež sa vám bude ťažšie dýchať.


Zabudnite na pyžamo: Čo sa stane, keď budete spať nahí!


Ak spávate často na bruchu, je dôležité, aby ste nemali vankúš a ak, tak len veľmi tenký. Človek spiaci na bruchu má krčnú chrbticu vytočenú na jednu stranu, pričom sa predpokladá, že počas spánku si hlavu mení, aby ju nemal ešte aj v záklone.

4. Poloha na chrbte ako "morská hviezdica"

Poloha na chrbte s roztiahnutými rukami a nohami sa na prvý pohľad môže zdať ako ideálna, pri ktorej sa dokonale uvoľníte. V skutočnosti môže byť dôvodom vašich bolestí krku a chrbtice, ale i ramien.

5. Spánok na ľavej strane s pritiahnutými rukami

Pri nej sa vyvíja tlak na nervy a taktiež môže tlačiť aj na vnútorné orgány, vrátane pľúc!

Najlepšia poloha na spánok

Odborníci sa zhodujú, že jediný spôsob, ako sa vyhnúť zdravotným komplikáciám je spávať na chrbte. Pre kostru tela je najvýhodnejšia. Drží hlavu, krk a chrbát v neutrálnej polohe. Na druhej strane neprospieva zase chrápajúcim. Výborný je nákrčný vankúš, pod ktorým oddychuje celé telo, hlava, krk a všetky svaly. Uvoľnené všetky svaly - to je to najdôležitejšie pri spánku. Všeobecne platí, že pri spánku by mala byť chrbtica rovná, nech spíte v akejkoľvek polohe, aj keď sa uložíte na bok.

Čítajte tiež: Žena jedla len plnotučné výrobky: Neuveriteľné, ako sa to odrazilo na jej postave!

2015-07-30 12:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia