Nezabúdajte na dôležitý moment na kúpalisku: Čo robiť inak, aby sme ochránili zdravie?

Mokré plavky by ste si mali zakaždým, keď vyjdete z vody, prezliekať!
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-19 18:20:00

Šantenie vo vode, zábava s priateľmi, občerstvenie v stánkoch, plážový volejbal.. Po celom dni si ani nevšimneme, že máme stále na sebe plavky. Zatiaľ čo sa radujeme z letných chvíľ pri vode, s intímnymi partiami sa začne diať niečo zlé!

Dusné, horúce dni nás priam lákajú hodiť sa do vody, aby sme zažili ten úžasný pocit osvieženia a ochladenia. Vo vode mnohokrát zabúdame na všetky starosti. Práve v teplom ročnom období sme viac náchylní na rôzne infekcie a zápaly močových ciest. Zrejme si to neuvedomujete, ale v lete, pritom ako sa viac potíme a kúpeme, menej dbáme na hygienu.

Celodenné nosenie mokrých plaviek je toho dôkazom! Na to by sme si mali dávať veľký pozor, keďže mokré plavky sú nositeľmi nepríjemných zápalov a infekcií. Teplé a vlhké prostredie kvasinky priam milujú. Kvasinková infekcia patrí medzi najčastejšie sezónne ochorenia žien. Zdravotné problémy spôsobuje kvasinka Candida Albicans (biela kvasinka). Keď sa premnoží a nelieči sa, môže spôsobovať dokonca rôzne infekcie tráviaceho traktu, najmä hrubého čreva. Oplatí sa preto problém riešiť!


Nezahadzujte plavky: Prečo povedať NIE nudapláži vás zaskočí!


Ako to vyriešiť?

Ako predísť nepríjemnej infekcii? Aj keď sa môže zdať, že najlepšie je vyhýbať sa oblúkom vodným nádržiam a kúpaliskám, v lete to proste inak nejde! V horúčavách každému padne vhod osvieženie vo vode. Najideálnejšie je prezliecť si plavky zakaždým, keď vyjdete z vody! Nestačí po tom, čo vyjdete z vody počkať pár minút, kým vám uschnú plavky! Aj tento čas stačí na to, aby sa u vás rozvinula nebezpečná infekcia. Povedzme si však na rovinu. Mokré plavky si  po každom kúpaní neprezlieka takmer nikto. A to je chyba! Ide o účinnú prevenciu pred škodlivými baktériami. Vďaka tomu si i nasledujúce letné dni užijete tak, ako sa patrí, bez infekcie!

Pri návštevách kúpalísk je dobré mať pri sebe suchú spodnú bielizeň. Dokonca ani suché plavky nie sú výhrou! Mnohé z nich nie sú vyrobené z čistej bavlny a obsahujú látky, ktoré môžu u citlivých osôb spôsobiť začervenanie na koži. Výsledkom môžu byť nepríjemné vyrážky, ktoré pália. Je preto dobré používať plavky z takých materiálov, ktoré neobsahujú umelé hmoty. Netreba zabúdať, že kožu treba stále vetrať!

Aj suché plavky škodia!

Aj plavky, ktoré ste mali namočené vo vode a teraz sú suché, môžu spôsobiť ujmu na zdraví! Iba vysušením sa mikroorganizmy zo znečistenej vody neodstránia. Do spodného dielu sa za gumičku nezvykneme pozerať, no tam je ten problém. Môže sa vám tam dostať rôzny odpad! Po tom, čo vyjdete z vody, umyte sa ihneď pod sprchou a následne sa prezlečte do spondej bielizne. Niet lepšej prevencie!

Čítajte tiež: Expresne rýchlo osí driek, ktorý vám budú závidieť: Toto vám spevní bruško už do niekoľkých dní!

2015-07-19 18:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia