Nezahadzujte plavky: Prečo povedať NIE nudapláži vás zaskočí!

Neodhazujte plavky, tie vás totiž chránia pred infekciami.
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-15 15:55:00

Netrápia ich, aké vzory, farby či strihy plaviek si zvoliť, jednoducho nahodia "cisárove nové šaty" a sú "oblečení" na nudapláž. Nudisti už v dnešnom svete nie sú ničím nezvyčajným. Množstvo ľudí prepadlo čaru prirodzenosti bez plaviek. Odhaľovanie nahého tela na verejnosti však nesie so sebou i negatíva!


V súčasnosti máme nudapláže takmer na každom kroku. Nevyvolávajú už také pobúrenie ako kedysi. Pocit voľnosti je na nezaplatenie! Navyše, čo viac si priať hlavne počas horúčav? Nudapláže sa môžu zdať ako ideálnou voľbou pred klasickými kúpaliskami, kde máme na sebe mokré plavky. Určite vás neprekvapí fakt, že mokré plavky môžu byť nositeľmi infektu mikróbov, pričom ženy sú na zápaly náchylnejšie ako muži, keďže majú kratšiu močovú trubicu.

Navyše, dôležitá je aj voda, v ktorej sa kúpeme. Bohužiaľ, je veľa prírodných vôd, v ktorých sa nachádzajú mikróby a tiež bazény plné chlóru, ktoré dráždia genitálie.


Chyba, ktorú všetci robia, keď je tropická noc: Prečo by ste nemali spať nahí!


Pre ženy sú nebezpečnejšie!

Na nudapláži vám opaľovanie v mokrých plavkách logicky nehrozí. Je lepšou voľbou? Odborníci sa jednoznačne zhodujú na tom, že NIE! Nudapláž ani zďaleka nie je najlepším riešením, ako sa vyhnúť infekciám. Žena bez plaviek je totiž na zápal močových ciest ešte náchylnejšia. Plavky sú veľmi dôležité, nie je to len obyčajný kus látky. Vnútro plaviek je špeciálne vystlané, aby ochránili ženu. Keďže nudisti odmietajú plavky, môže veľmi ľahko dôjsť k vzostupu infekcie cez pošvu a krátku močovú rúru. Preto nie je nudapláž dobrým riešením.

Pozor na riziko spálenia!

Taktiež netreba zabúdať, že intímne partie majú veľmi jemnú pokožku, preto by fanúšikovia nudapláže mali zainvestovať do kvalitného opaľovacieho prípravku s vysokým UV faktorom. Na týchto miestach je totiž koža citlivejšia na spálenie, keďže je menej vystavovaná slnku. Bolestivé bývajú po spálení hlavne ženské bradavky! Rovnomerné opálenie je síce atraktívnejšie ako prechod opálenej pokožky do bielych miest, ktoré zanechajú na tele plavky, no stojí vám to naozaj za to?

Čítajte tiež: Nefungujú obyčajné deodoranty tak, ako by ste chceli? Vyskúšajte tento trik a ostanete bez slov!

2015-07-15 15:55:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia