Organizmus prežíva horúčavy oveľa horšie ako si myslíte: Šokujúce dianie v tele, ktoré nastane počas tepla!

Telo počas horúčav doslova trpí!
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-06 11:45:00

Zatiaľ čo vy sa tešíte z leta, vaše telo doslova "plače"! Ak teploty vonku atakujú vyše tridsať stupňov Celzia, ľudský organizmus to nenechá len tak a reaguje na meniaci sa tlak vzduchu. Horúčavy sú bezpochyby pre telo veľkou záťažou.

Veľké teploty nás zaťažujú už niekoľko dní, pričom to najhoršie je ešte len pred nami! Zatiaľ čo my sa cítime nepohodlne, lebo sa potíme - kropaje nám stekajú po chrbte, podpazušie "zdobia" nepekné mokré mapy a čelo máme orosené, v skutočnosti je to ešte horšie! Je pravda, že každý z nás je individuálny a znáša teplo vlastným spôsobom, no jedno je isté. Každý jeden ľudský organizmus s vysokými teplotami nad 35 stupňov Celzia doslova bojuje! Teplo totiž núti telo prirodzene znižovať teplotu, čím sa tak spomaľujú všetky dôležité procesy, vďaka ktorým ľudské telo bežne funguje.

Záleží na veku i fyzickej kondícii

To, ako sa vaše telo popasuje s horúčavami, záleží od veku a fyzickej kondície. Niekto dokáže bez problémov tolerovať teplotu tridsať stupňov Celzia, pre iného je už 26 stupňov neznesiteľných. Ak chcete vedieť, ako ste na tom vy, môžete si to vyskúšať "zmerať"!

Robte nejakú fyzickú aktivitu v plavkách na slnku. Športujte, pokiaľ budete vládať. Ako dlho vydržíte pri koľkých stupňoch? Zvýšený pohyb vonku na slnku spôsobí zvýšenie teploty vašej kože. Tá môže vystúpiť až na neuveriteľných 40 stupňov Celzia!


Tropická noc v Evinom a Adamovom rúchu? Prečo by ste nemali zahodiť pyžamo!


Nájde v tele choroby!

Môžete mať problémy s dýchaním a horúčavy vplývajú aj na váš obehový a nervový systém. Málokto si uvedomuje, že vtedy sa "zapotí" aj váš žalúdok, čo sa prejaví vo forme zažívacích ťažkostí. Teplo si doslova nájde v tele choroby, o ktorých ste ani len netušili. Jednoducho povedané, ak ste mali zlomenú ruku, počas horúčav vás v nej môže začať bolieť. Nemáte chuť na sex ani na potravu. Skôr siahate po pití a intímny styk nie je práve najpríjemnejší.

Aj keď sa potením telo ochladzuje, stráca tým množstvo tekutín a minerálov. Hrozí nám vtedy dehydratácia a kolabs!

Prvá záchrana!

Vonku je "hic" a na vás už prichádzajú mdloby? Ste unavení, malátni a necítite sa dobre vo svojej koži? Je to jednoduché riešenie, ktoré vás okamžite osvieži  a postaví na nohy! Dajte zápästie pod prúd studenej vody a chviľu počkajte. V  prípade potreby zopakujte niekoľkokrát za deň.  Ide o skvelý trik, ako možno čo najrýchlejšie schladiť svoj organizmus!

Čítajte tiež: Antiperspiranty si aplikujete zbytočne: S týmto prestaňte, inak nebudú nikdy fungovať!

2015-07-06 11:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia