Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pocíťte v týchto horúčavách osviežujúci príval chladu: Najlepšie cvičenie, ktoré funguje ako kúzlo!

Horúčavy vedia poriadne potrápiť ľudský organizmus. Zobraziť galériu (2)
Horúčavy vedia poriadne potrápiť ľudský organizmus. (Zdroj: thinkstock.com)

Ochladzuje celý organizmus, osviežuje, zrelaxuje vaše telo a zresetuje myseľ! To si mnohí z nás želajú zažiť v tomto horúcom počasí. Existuje ochladzujúca technika, po ktorej vám bude oveľa lepšie! Funguje na rovnakom princípe, ako keď sa pes ochladzuje pomocou vyplazeného jazyka.


Čo dokáže?

Ak vám "Sitali pranayama" nič nehovorí, odteraz o nej budete každému rozprávať! Ide o jednu z dýchacích techník jogy, ktorou dýchate ústami. "Sitali" (Šitali) znamená čerstvý, starý vzduch. Dýchaním pomocou "pranayama" znižujete telesnú teplotu a aktivujeme tak parasympatický nervový systém, vďaka čomu budete zrelaxovaní. Táto technika je ideálna práve počas horúcich letných dní, keď sme veľmi napätí, cítime sa malátne a potrebujeme zlepšiť koncentráciu. A to už ani nie je reč o ochladení, ktoré nám v týchto dňoch tak chýba!

Čo robí táto technika?


Antiperspiranty si aplikujete zbytočne: S týmto prestaňte, inak nebudú nikdy fungovať!


Ako na to?

Pohodlne sa usaďte do niektorého sedu, pri ktorom budete mať vzpriamený chrbát. Môžete si sadnúť do akejkoľvek polohy pre meditáciu. Zložte svoje ruky do pozície, kedy špička ukazováka a palec sú spolu a ostatné prsty sú uvoľnené. Zavrite oči a dýchajte. Následne vyplazte jazyk a vytvorte z neho trubičku. Jazyk je tak sformovaný do podoby U. Zhlboka sa nadýchnite ústami, ako by ste sa nadýchli cez slamku (nadychujete sa trubičkou). Po nadýchnutí vráťte jazyk do úst, ústa zatvorte a nosom vydýchnite.

Dýchacia technika jogy síce môže vyzerať na prvý pohľad zvláštne, no skutočne funguje! (Foto: screenshot Youtube.com)
Zobraziť galériu (2)
Dýchacia technika jogy síce môže vyzerať na prvý pohľad zvláštne, no skutočne funguje! (Foto: screenshot Youtube.com)  (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Nedokážete vytvoriť z jazyka U? Pritlačte jazyk na podnebie za horné zuby, pomaly sa nadychujte a vnímajte, ako vám dych ochladzuje spodnú stranu jazyka. Vydychujte s uvoľneným jazykom a zatvorenými ústami.

Opakujte toto cvičenie 3-5-krát, kým nepocítite osviežujúci príval chladu. Horúčavy vedia poriadne potrápiť ľudský organizmus. Vyskúšajte v tývhto dňoch toto cvičenie, nič za to nedáte!

Čítajte tiež: Žena spravila pokus a zabalila chlieb do mokrého papiera: Výsledok je ohromný!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9