Antiperspiranty si aplikujete zbytočne: S týmto prestaňte, inak nebudú nikdy fungovať!

Antiperspirant je najúčinnejší vtedy, ak ho aplikujete večer pred spaním.
Zdroj: profimedia.sk
2015-07-03 22:19:00

Mokré mapy v podpazuší, orosené čelo, vlhké dlane, stekajúce kropaje po chrbte.. Nič príjemné počas horúčav. Preto siahame po antiperspirantoch častejšie ako inokedy a spoliehame sa na ich účinky. Vedeli ste však o tom, že v skutočnosti funguje len v určitom čase?


STOP antiperspirantom v dopoludňajších hodinách!

Potenie je procesom termoregulácie tela. Patrí k bežným telesným prejavom, ktorým sa ľudské telo chráni pred prehriatím. Tým, že sa potíme, sa vlastne ochladzujeme, aj keď nemáme ten pocit. Potenie sa dá obmedziť rôznymi spôsobmi, či už na prírodnej báze alebo inými spôsobmi či klasickými produktmi, ktoré ponúka drogéria alebo lekáreň. Počas leta, kedy sa potíme viac ako po iné ročné obdobia, zvykneme používať antiperspiranty takmer na dennej báze. Väčšinou po nich siahame ráno pred odchodom do práce, čím sa stáva našou rannou rutinou.

Aplikovanie antiperspirantu v dopoludňajších hodinách, najmä tesne po osprchovaní, však nie je práve najlepšie! Vtedy sa totiž účinné zložky z prípravku ťažšie dostanú do potných kanálikov a môžu ich upchať. V dopoludňajších hodinách sa totiž potíme viac ako v noci. Preto je vhodné prípravok používať vo večerných hodinách, aby účinné látky mohli pôsobiť na mieste, kde je to potrebné. Ak by ste ho naniesli napr. pred športovou aktivitou, účinné látky by sa potom veľmi rýchlo odplavili a nemohli by tak účinkovať.  


S týmto okamžite prestaňte: Túto chybu robia všetci pri používaní deodorantu!


Prečo práve pred spaním?

Ako potvrdil David Parised, MD, prezident Americkej akadémie dermatológie, čas, kedy sa ukladáte do postele, je rozhodne najlepší, kedy používať antiperspirant! Vtedy sú najúčinnejšie a splnia svoj účel na sto percent.

V noci, kedy sa potíme menej a pokožka je suchšia, sa účinné zložky z antiperspirantov jednoduchšie dostanú do potných kanálikov. Potné žľazy tak nie sú aktívne a potenie sa zastaví. Účinok trvá ešte 24 hodín. Zablokovanie potenia upchávaním pórov antiperspirantmi môže byť nezdravý spôsob!

Ak teda viete, že je pred vami horúci deň, vyriešte to nanesením prípravku ešte pred spaním, keď je činnosť potných žliaz prirodzene nízka a antiperspirant tam môže nerušene pracovať. Zobudíte sa svieži a pripravení na náročný deň!

Čítajte tiež: Odhoďte antiperspiranty z kúpeľne: Vraj by sme ich nemali používať!

2015-07-03 22:19:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: consumerreports.org

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia