Chyba, ktorú všetci robia, keď je tropická noc: Prečo by ste nemali spať nahí!

Spať v pyžame počas horúcich nocí? Je to lepšie ako ste si mysleli!
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-07 21:00:00

Horúce letné noci nám dávajú zabrať. Kto nie je šťastným majiteľom klimatizácie, musí si nájsť lepší spôsob, ako čo najrýchlejšie zaspať a ponoriť sa do ríši snov. Keď je tropická vec, prvú vec, ktorú väčšina z vís spraví je, že si vylečiete pyžamo. Je to ale šťastné riešenie?!


Predstava, že v horúcu letnú noc sa budeme potiť oblečení v pyžame je priam hrôzostrašná. Veď, keď je nám teplo, vyzlečemie sa, nie? Možno to bude znieť ako paradox, ale práve počas tropickej noci by sme mali byť v pyžame!

Potenie je prirodzená súčasť procesu ochladzovania tela. Nevyhneme sa mu ani počas noci. To, že spať nahý je lepšie ako byť navlečený v neforemnom pyžame je síce pravda, nemalo by to však platiť počas leta. Hoci to znie nezmyselne, pyžamo by malo byť súčasťou spánkového procesu, aj keď je vonku vyše 20 stupňov Celzia.

Výber je dôležitý!

Pyžamo, ktoré budeme nosiť v lete, by sme si nemali vyberať podľa jeho vzoru alebo kvôli farbe. Prvoradá je funkčnosť. Najlepšou voľbou je bavlna, ktorá je ľahká a priedušná, čo je najväčším plusom tohto materiálu. Pokožka môže v takomto pyžame voľne dýchať. Čo je ešte dôležitejšie, pyžamo saje pot, ktorý je prirodzenou súčasťou potenia. Tak sa telo dokáže ochladzovať a pot neostáva na povrchu pokožky a nespôsobuje ešte väčší pocit tepla.

Uprednostnite bavlnu! Obľúbený je aj satén, ktorý pokožku príjemne chladí.


Žena spávala 6 hodín, čo sa odrazilo na jej pleti: Šokujúci výsledok!

Zabudnite na pyžamo:  Čo sa stane, keď budete spať nahí!


Aj na polohe záleží

V akej polohe zaspávate počas horúcich a sparných nocí? Oveľa lepšie je zaspávať na boku ako na chrbte či na bruchu. Dôvod je jednoduchý – tým, že spíme na boku, dávame priestor pokožke dýchať na „väčšom priestore“. Nie je nám tak teplo a kropaje stekajúce po chrbte sú menej pravdepodobné.

Triky, ako spať ešte pohodlnejšie

  • Môže to znieť šialene, ale vyskúšali ste si dať pyžamo aspoň hodinu pred spaním do mrazničky?
  • To isté sa odporúča s vankúšmi či prikrývkami. Teda v prípade, ak je pre vás pohodlnejšia ľahká prikrývka namiesto ťažkého paplóna. Ten by ste len ťažko uskladnili v mrazničke.
  • Schladiť sa môžete aj vďaka ponožkám. Namočte ich do studenej vody, vyžmýkajte a nasaďte si ich. Nezabúdajte na uterák pod nohy, aby ste zbytočne nezvlhčili matrac.

Čítajte tiež: Vonku dusno a spánok v nedohľadne? S týmito trikmi zaspíte takmer okamžite!

2015-07-07 21:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk, healthline.com, webadvice.osvojito.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia