Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vonku dusno a spánok v nedohľadne? S týmito trikmi zaspíte takmer okamžite!

Vyskúšajte jednoduché triky pre lepší spánok počas horúcich nocí.
Vyskúšajte jednoduché triky pre lepší spánok počas horúcich nocí. (Zdroj: Thinkstock.com)

Múry domov a panelákov sa pomaly zohrievajú. Spálňa je rozpálená extrémnymi teplotami a spánok nikde! Už len tá predstava nás desí. Ako to vydržať a vyspať sa doružova?

  • Udržte chladnú hlavu

To neznamená, že máte mať pri posteli vedro s vodou, s ktorým sa budete polievať. Ak sa budete vnútorne stresovať, vášmu telu to vôbec nepomôže. Preto pokojne ležte v posteli a zhlboka dýchajte. Nepozerajte zbytočne na hodiny a nepanikárte, že o dve hodiny musíte vstávať.

  • Alkohol je zakázaný

Teplo nás láka tráviť noci vonku s priateľmi, pri grilovaní či posedeniach. Nezabúdajte na to, že medzi spánkom a jedlom by mal byť odstup minimálne dve hodiny. S alkoholom to tiež netreba preháňať, spôsobuje nočné počítanie ovečiek aj bez toho, aby bola vonku tropická noc.

  • Pohár vody pri posteli

Na nočnom stolíku by ste mali mať vždy pohár vody v prípade, že vás v noci zobudí smäd. Nikdy však nevypite plný pohár pred spaním. Inak vám hrozí časté vstávanie a moc strávite na WC.

  • Zabudnite na studenú sprchu

Dobrým spôsobom, ako telo pripraviť na noc, je sprcha. Zabudnite však na príliš studenú sprchu, ktorá by vás mohla prebrať. Ideálna je vlažná voda, ktorá vás maximálne osvieži!

  • Udržujte teplotu

Ak v miestnosti vetráte, skúste do prievanu zavesiť mokrú utierku, servítku či akúkoľvek látku. Tak zabezpečíte schladenie miestnosti. Hneď vám bude lepšie!

  • Spite ako kedysi v Egypte

Ak je naozaj teplo a nič nepomáha, skúste spať tak, ako kedysi starí Egypťania. Namočte prikrývku do studenej vody a zakryte sa ňou. Ak sa bojíte, že namočíte matrac, dajte pod seba uterák.

  • Ochladzujte sa

Pri zohrievaní tela vám môže stúpnuť tep. Srdce vám silno bije a vy neviete, čo s tým? Skúste siahnuť po ľadovom obklade. Priložte si ho na pulzné body – na zápästie, na kolená, pod kolená či na členky.

  • Spite na zemi

Je tam o niečo chladnejšie! Ak máte možnosť, presuňte si matrac na zem. Ak spíte na inom poschodí, nezaškodilo by presunúť sa na dolné poschodie. Podobným spôsobom sa odporúča postupovať aj pri deťoch. Ak ešte spáva v postieľke, bez ohľadu na vek, skúste matrac postieľky posunúť čo najbližšie k zemi.

Neodporúča sa

  • Tabu by mali byť kofeínové a alkoholové nápoje.
  • Jesť pred tým, ako sa chystáme do postele.
  • Mať príliš vychladenú miestnosť.
  • Spať nahý – pyžamo by malo byť z prírodných materiálov, tento kus oblečenia totiž saje pot a preto prirodzene ochladzuje naše telo.

Čítajte tiež:  Žena spávala 6 hodín, čo sa odrazilo na jej pleti: Šokujúci výsledok!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9