Neskutočná sila orgazmu vás dostane: Zatočí s nebezpečnou chorobou, ktorá kosí ľudské životy!

Sex je zdravý, doprajte si ho bez výčitiek!
Zdroj: profimedia.sk
2015-05-24 06:00:00

Nočná mora všetkých mužov! Tretie najčastejšie zhubné ochorenie ich vie poriadne potrápiť a neraz skončí smrťou. Rakovina prostaty je diagnóza, ktorú by žiaden muž nechcel počuť z úst svojho lekára. Ak jej chce predísť, údajne mu stačí zájsť do spálne!

Po tomto zistení si určite naordinujete častejšie milostné radovánky! Najnovšia štúdia prichádza so zaujímavým tvrdením. Jeden orgazmus denne pomáha znížiť u mužov riziko rakoviny prostaty až o 20 %. Čím častejšia ejakulácia, tým menšia pravdepodobnosť vzniku ochorenia. Preto by muži mali tráviť viac času v spálni. Navyše, ak muži vo veku od 40 až 49 rokov budú ejakulovať 21-krát a viac za mesiac, znížia riziko ochorenia o 22 % v porovnaní s mužmi, ktorí len 4- až 7-krát mesačne.

Čo sa vtedy deje v tele?

Výskumníci z Harvard Medical School nevysvetlili, ako je možné, že by orgazmus mohol mať vplyv na riziko rakoviny prostaty. Domnievajú sa len, že sa pri ňom údajne vyplavujú rakovinotvorné chemikálie prítomné v prostate. Ďalšia teória hovorí, že sa pri milostných radovánkach vyvíjajú nové bunky, čo pomáha zastaviť hromadenie tých starých, u ktorých je väčšia pravdepodobnosť, že sa stanú rakovinotvornými.

Predmet výskumu

Ide o najväčšiu štúdiu, ktorá je zameraná na frekvenciu ejakulácie a rakoviny prostaty. Štúdie sa zúčastnilo takmer 32-tisíc zdravých mužov nad 18 rokov, pričom u vyše 38-tisíc z nich  bola neskôr diagnostikovaná rakovina prostaty. Muži mali vedcov informovať o ich priemernej mesačnej frekvencii ejakulácie na základe dotazníku. Do úvahy sa pritom brali aj faktory, ako strava, životný štýl a skríningy rakoviny prostaty.


Prečo mať sex niekoľkokrát do týždňa? Tieto dôvody vás presvedčia prehodnotiť milostný život!


Treba byť obozretný

Dr. Jennifer Riderová z Harvard Medical School povedala, že výsledky štúdie sú "mimoriadne povzbudzujúce", no mali by byť interpretované s opatrnosťou.

"Aj keď sú tieto výsledné údaje presvedčivé a ejakulácie by mohla mať potenciálny prospech na vývoj rakoviny prostaty, mali by byť interpretované opatrne," povedala Dr. Jennifer Riderová.

V budúcnosti by sa mal zrealizovať ďalší výskum, ktorý by skúmal bližšie špecifické zmeny v prostate spôsobené ejakuláciou, aby tak odborníci pochopili, ako znižuje riziko vzniku nebezpečnej choroby. Výskum bol prezentovaný na výročnom stretnutí Americkej urologickej spoločnosti v New Orleans.

Ako to vyzerá vo svete a u nás?

Viac ako 1 milión prípadov rakoviny prostaty bolo zaznamenaných na svete v roku 2012. Podľa zverejnených odhadov Národného centra zdravotníckych informácii pre Slovensko bolo vyše 24-tisíc nových onkologických ochorení všetkých orgánov. U mužov prevažovali okrem iných aj zhubné nádory prostaty. Príčiny vzniku rakoviny prostaty sú neznáme, no šanca na jej rozvoj sa zvyšuje s pribúdajúcim vekom.

Čítajte tiež: Tehličky na bruchu za pár týždňov bez obmedzovania sa v strave? Táto žena to dokázala!

2015-05-24 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia