Najčastejšie zlozvyky v sprche, ktorými zbytočne zabíjate svoje zdravie: Skoncujte s nimi!

Venujte starostlivosti o pokožku v sprche čas!
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-22 06:00:00

Nič by sa nemalo preháňať, čo platí paradoxne dvojnásobne i pri hygiene. Sprchovanie mnohí považujú za bežnú vec, ktorej neprikladajú význam. Chyba! Práve v sprche nevedomky ničíme svoje telo, resp. pokožku, ktorá sa nám môže "odvďačiť" nepríjemným spôsobom.

Ak vás predstava suchej, šupinatej či začervenanej pokožky príliš neláka, mali by ste sa mať na pozore! Tieto zlozvyky by ste mali ihneď odstrániť:

1. Nevymieňate si uteráky a špongiu

Obe sú priam živnou pôdou pre baktérie! Uterák treba hneď po treťom alebo štvrtom použití dať do práčky. Uistite sa však, že sú pred praním naozaj čisté. Odporúča sa, umyť ich v horúcej vode, čím eliminujete jeho nepríjemný zápach, spôsobený odumretými kožnými bunkami a nahromadením sprchovacieho gélu či mydla. Taktiež netreba zabúdať na špongiu a vymeniť ju po troch až štyroch týždňoch.

2. Umývate si vlasy bez ich rozčesania

Aby sa zabránilo poškodeniu vlasov, pred každým umývaním si ich dôkladne rozčešte! Tak sa vyhnete príp. zamotaniu či nepríjemným uzlom vo vlasoch. Nezabúdajte, že mokré vlasy sú krehkejšie a ľahšie sa poškodia.

3. Čistíte si zuby počas sprchovania

Nie je nič horšie, ako keď si v rýchlosti vyčistíte zuby počas sprchovania! Nebudete im venovať toľkú pozornosť a starostlivosť o chrup tak doslova odflákate. Lekár Timothy Chase odporúča čistiť si zuby 2 celé minúty s elektrickou zubnou kefkou po sprche. 


Skrytá hrozba v kúpeľni? Sprcha ako spúšťač nebezpečného ochorenia!

S týmto vegetariáni nepočítali ani v najhoršom sne: Tieto potraviny by nemali jesť!


4. Najprv si oholíte nohy

Ak hneď siahate po žiletke, nabudúce by ste ju mali dať radšej čo najďalej od sprchy! Túžite po hladkých nohách? Mali by ste sa najprv osprchovať a počkať tak najmenej 15 min. Teplo z vody totiž zmäkčuje vlasy a otvára folikuly. Holenie vám tak pôjde jedna radosť!

5. Každý deň si umývate vlasy

Keď má človek mastné vlasy, snaží sa to riešiť častým umývaním, aby sa zbavil mastnoty. Stane sa však pravý opak! Tým, že pokožku hlavy pripravujete o prírodné oleje, začne si to kompenzovať ich nadprodukciou. Umývajte si ich najviac každý druhý alebo tretí deň, pričom starostlivosť o vlasy môžete doplniť suchým šampónom.

6. Sprchujete sa horúcou vodou

Hlavne keď je vonku zima sa môže zdať horúca sprcha ako najlepšia vec na svete! Pozor, môže vám zhoršiť stav kože, keď máte napr. ekzémy alebo príliš suchú pokožku, či môže spustiť nepríjemné svrbenie. Dajte prednosť radšej vlažnej až teplej vode.

7. Príliš silno sa drhnete uterákom

Intenzívne sušenie uterákom môže zničiť vlasové folikuly, čo vedie k ich poškodeniu. Taktiež môže zhoršiť kožné problémy. Len veľmi jemne sa osušte uterákom, ktorý prikladajte na jednotlivé časti tela. Taktiež sa neodporúča dávať si umyté vlasy do turbana.

Čítajte tiež: Tehličky na bruchu za pár týždňov bez obmedzovania sa v strave? Táto žena to dokázala!

2015-05-22 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia