Čo sa stane, ak si dôkladne neodlíčime pleť? Hrozivé dianie, po ktorom na čistenie už nikdy nezabudnete!

Starajte sa dôkladne o svoju pleť a nezabúdajte na dôkladné odlíčenie.
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-13 11:30:00

Prirodzená jemná vizáž a hlavne zdravá a krásna pleť nikdy nevyjdú z módy! Ako si zachovať zdravie a vitalitu pleti? Dôkladným odlíčením! Najhoršie, čo môže žena svojej pleti spraviť, je ju neodlíčiť! Keby ste však vedeli, aké procesy sa začnú vtedy diať vo vašej pokožke, už sa na čistenie pleti nevykašlete!


S čím všetkým naša pokožka bojuje?

Počas dňa sa postupne hromadí maz a odumreté kožné bunky v póroch pokožky. Pri zvýšenej produkcii mazu sa upchávajú. Uzatvoria vývod spojený s chlpovým folikulom a vzniká nepríjemná vyrážka, ktorá nás trápi nielen ako prejav fyzický, no najmä vplýva na našu (v prvom rade ženskú) psychiku.

Za vznik akné môže okrem zvýšenej tvorby mazu aj zvýšená produkcia rohoviny, premnoženie baktérií či zápal. Akné baktérie obsahuje pokožka každého z nás. Ako také nie sú príčinou vzniku, „aktivuje“ ich až nadmerná produkcia kožného mazu. Akné baktérie produkujú enzým, ktorý štiepi tuky na mastné kyseliny, čo spôsobuje, že mazová žľaza je menej odolná a praská.

Od malých bielych bodiek až po hnisavé pupienky – tomu všetkému sa môžete vyhnúť dokonalým odličovaním!

 

Prečo ju odličovať pred spaním?

Počas dňa sa na tvári usádza všeličo, od prachu, smogu, nečistôt zo vzduchu, až po kožný tuk, spomínané odumreté kožné bunky i celodenný makeup. Predstavte si, že by ste si s takýmto nánosom nečistôt ľahli do postele! Výsledok môže byť katastrofický. Bledá pleť s nepeknými fľakmi a vyrážkami! Pred spaním by ste preto nemali zabudnúť na dôkladné čistenie pleti. Dermatologička MUDr. Adriana Tomeková upozorňuje, že pokožka sa tak počas spánku dostatočne zregeneruje a upokojí. Ráno bude jemná, hladká a vypnutá.

„Každý večer pred spaním je potrebné zbaviť našu pokožku všetkých nečistôt a makeupu. Odporúčam ľuďom s veľmi citlivou pleťou dôkladné odlíčenie tváre a očných partií micelárnou vodou Sensibio H2O, až kým zostane vatový tampón čistý,“ povedala odborníčka.

To však nie je všetko! Čistenie pleti by malo byť zakončené hydratačným krémom, keďže počas noci prebiehajú na našej pleti obnovovacie procesy.

„Potom je vhodné osviežiť si citlivú a podráždenú pokožku dermálnou vodou v spreji od Biodermy a na záver použiť sérum a nočný krém. Sérum si jemne vklepte do pokožky a po chvíľke si aplikujte krém. Ak máte jemné vrásky v okolí očí, použite aj očný krém,“ radí MUDr. Tomeková.

Odlíčením udržiavame čistú pokožku, bude zdravšia a v kolobehu starostlivosti pripravená na nočný odpočinok a regeneráciu.

Nezabúdajte, že aj počas noci je pokožka aktívna a na povrchu sa usádza maz, odumreté šupinky a prachové čiastočky. Alfou a omegou by malo byť aj ranné čistenie pleti. 

STOP mydlu a čistiacim obrúskom!

Obe tieto možnosti sú prijateľné, avšak nie na dennej báze. Čistenie s obrúskami je voči pleti agresívnejšie, podobná efekt má na pleť mydlo. Mydlá, ktoré nie sú špeciálne vyvinuté na čistenie pleti totiž zbavujú pleť ochrannej vrstvy, čo vedie k podráždeniu pokožky. 

Dajte radšej prednosť prípravku, ktorý dokáže pleť odlíčiť, osviežiť a zregenerovať! Bioderma má na trhu micelárne vody pre jdnotlivé typy pleti, ktoré je spojením odličovacieho mlieka a tonika, ktoré by sme pri čistení mali používať. Odporúča ich dermatologička MUDr. Adriana Tomeková.

Pozrite si kompletný prehľad produktov od Biodermy v online lekárni Fitlekaren.sk. Ku každému dostanete opaľovací krém zadarmo!

Čítajte tiež: Toto ste o pitnom režime nevedeli: V skutočnosti je to všetko inak!

Fotogaléria

2015-05-13 11:30:00  |  Text: Katka,   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: aknelinka.cz, zzz.sk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia