Odzvoní šampónom? Čoraz viac žien ich odhadzuje, dostanú vás výsledky, aké dosiahli!

Dbajte o správnu hygienu!
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-01 20:00:00

Najprv s ním prišli ženy vo Veľkej Británii a potom sa k nim pridali hviezdy z Hollywoodu. Trendu s názvom „no poo“, čo je metóda umývania vlasov bez šampónu, podľahlo množstvo ľudí na celom svete. Niektoré ženy svoj experiment s vlasmi zverejnili a podelili sa o výsledky. Pozrite sa na ne!


Najprv sa rozhodli vzdať šampónu na mesiac, nakoniec je z toho celý polrok či rok! Ženy prisahajú na účinnosť metódy „no poo“ a vo veľkom zahadzujú prípravky na umývanie vlasov. Sami ju vyskúšali na vlastnej koži a potvrdzujú, že ide o správny krok.

Záhadné zložky v šampónoch

Blogerka Jaquelyn Baersová nepoužila šampón už celých 5 rokov! Prečo sa rozhodla žiť bez neho? Mladá žena mala odjakživa obavy z parabénov, ftalátov a iných vedľajších produktov a nebezpečných chemických látok. Zmes záhadných zložiek možno nájsť práve v šampónoch. Ak by nebezpečné toxické látky boli v nejakom jedle, zrejme by sme ho nezjedli – tak prečo si ich dávať na vlasy? Jaquelyn vymenila klasické šampóny za prírodné, čo sa však onedlho odrazilo na stave jej peňaženky. Bohužiaľ, boli pre ňu príliš drahé, preto musela vymyslieť niečo iné, čo by ju finančne nezruinovalo. Narazila na jedlú sódu a jablčný ocot, ktoré vymenila za šampóny.

Vlasy sú lesklejšie a rýchlo rastú

Aj americká spisovateľka sa dala na experiment, keď odhodila šampón na 6 mesiacov. Po tom, čo sa dozvedela, aké chemické látky sa doň pridávajú, sa jednoducho rozhodla, že sa na dlhšie obdobie šampónu ani len nedotkne. Výsledky? Jej vlasy sú lesklé, rastú jej rýchlejšie, jednoducho, vyzerajú skvele! Priznáva sa však, že jediným problémom je prechodné obdobie, kým si vlasy zvyknú bez šampónu. Vtedy ich mala mastné a bez života. Našťastie, netrvalo to dlho.


Blogerka Erica bola zvedavá, čo sa stane, ak si neumyje tvár celý mesiac. Neuveriteľné, ako dopadol jej experiment!


Radšej jedlá sóda a jablčný ocot

Tridsaťročná Emily dokázala stráviť v kúpeľni aj hodiny! To všetko len kvôli svojim vlasom. Takmer každodenné umývanie vlasov šampónom, kondicionérom a občas aj masky, používanie niekoľkých stylingových prípravkov... Starala sa o to, aby jej koruna krásy vyzerala dokonale. Taktiež pravidelná návšteva kaderníčky ju stála nemalé peniaze, až si jedného dňa uvedomila, že tým stráca zbytočne veľa času.

Zistila, že väčšina šampónov sú len čistiace agresívne prostriedky, ktoré zbavia vlasov prírodných olejov, čím ich oslabia a zbavia sily. Preto sa rozhodla dať im zbohom a namiesto toho začala používať sódu a jablčný ocot. Jednu polievkovú lyžicu sódy dá do fľaše s rozprašovačom s jednou šálkou vody a trochou jablčného octu. Fľašou potrepe, aby sa rozpustila sóda. V sprche si touto zmesou nastrieka vlasy a dôkladne premasíruje. Emily je nadšená z tohto receptu a nevie si vynachváliť krásne lesklé vlasy!


Sóda bikarbóna je skvelý skrášľovací prostriedok: Pozrite, ako ju možno využiť!


Lepšia kvalita vlasov

Najnovším prírastkom je dvadsaťšesťročná žena, ktorá sa rozhodla, že sa vzdá šampónu na jeden mesiac. Ubehlo už polroka a na jej poličke v kúpeli nenájdete žiaden prípravok na vlasy! Keď videla, ako sa jej výrazne zlepšila kvalita vlasov, lesk a vôbec zdravie na hlave, jednoducho s tým nechcela prestať. Tak sa zaradila medzi prívržencov metódy „no poo“!

Čo si zvolíte vy?

Je len na vás, či sa pridáte k ostatným a odľahčíte svoju poličku v kúpeľni od šampónov alebo im ostanete verní. Podľa MUDr. Zuzany Murárovej z dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR môže uvedená metóda mnohým vyhovovať, no u iných môže vyvolať nežiaduce zmeny na pokožke vlasov a na vlasoch, ako zvýšené mastenie či naopak vysušenie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítajte tiež:

Nepreháňajte to s hygienou: Prečo sa nesprchovať každý deň?

Nechcete prísť o vlasy? Najväčšie chyby, ktoré robíme pri ich umývaní

2015-04-01 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia