Žena zahodila kozmetiku a mesiac si neumyla tvár: Z jej premeny budete šokovaní!

Mladá žena si celý mesiac umývala tvár len vodou a hubkou. (Ilustračná fotografia)
Zdroj: thinsktock.cz
2015-03-16 20:00:00

Dôkladné odlíčenie tváre pred spaním by malo byť pravidlom pre každú ženu, ktorá chce mať peknú pleť bez známok starnutia. S tým odborníci jednoznačne súhlasia. Mladá blogerka Erica však bola zvedavá, čo sa stane, ak si neumyje tvár celý mesiac. Neuveriteľné, ako dopadla!


Lady Gaga a Alex Chung sú známe tým, že nepoužívajú žiadne čistiace kozmetické prípravky. Podľa nich by sme si nemali umývať tvár kozmetikou plnou chemikálií, ktoré pleť len zbytočne podráždia. Tento bio trend v oblasti kozmetickej starostlivosti inšpiroval aj Ericu, a tak sa dala na experiment, ktorý vyskúšala na vlastnej koži.

Len obyčajná voda a hubka

V priebehu 31 dní mladá žena nesiahla po čistiacom gély či inom produkte na pleť. Jediné, čo používala, bola hubka navlhčená obyčajnou vodou. Bola to síce pre ňu veľká zmena, no snažila sa upokojiť tým, že aj jaskynní ľudia nepoužívali na tvár žiadne čistiace prostriedky a prežili. Nielenže sa zbavila týchto produktov, ale aj make-upu, bez ktorého donedávna nevyšla von! Mala totiž problematickú pleť, trápilo ju akné a lesknúca sa T-zóna, takže krycí make-up bol pre ňu nutný ako soľ.

Prekvapivý výsledok

Po dvoch týždňoch nevyzerala jej pleť prekvapivo zle. Myslela si, že bez použitia kozmetiky bude jej pleť ešte mastnejšia a o jasnej pleti plnej života môže len snívať. Aj keď sa necítila práve najlepšie a túžila po krémovom čistiacom prostriedku, ktorý by ju zbavil mastnoty, jej mama si všimla prvé zmeny na tvári! Pleť mala zjednotenú bez viditeľných červených fľakov a čelo, nos a brada sa jej už neleskli, aj keď ona mala iný pocit.

Štyri týždne ubehli ako voda a Erica sa nestačila čudovať veľkej zmene! Všetci ju chválili, akú má krásnu rozžiarenú pleť, čomu nechcela uveriť. Zrazu omladla a opeknela! Váhala, či sa po skončení experimentu má vrátiť k svojim starým zvykom. Nakoniec sa rozhodla skoncovať s drahou kozmetikou a radšej peniaze investovať inde! Veď aj jej babička sa spoliehala len na žinku s vlažnou vodou a jej tvár bola bezchybná. A tak zahodila kozmetické prípravky a stavila na obyčajnú vodu!

Čítajte tiež: Táto žena si už dva roky neumyla vlasy šampónom: Efekt je ohromný!

Čo na to odborník?

Odborník v starostlivosti o pleť a plastický chirurg Dr. Des Fernandes ešte v roku 2013 povedal, že ľudia by sa mali vyhnúť umývaniu tváre v dopoludňajších hodinách, aby sa tak zbavili vrások. Skutočne je odhodenie čistiacich prostriedkov dobrý nápad?

Dermatologička MUDr. Adriana Tomeková z dermatologicko-laserovej kliniky Tomar sa k tejto téme vyjadrila už minulý rok. Podľa nej je dôležité, akú máte pleť. Výsledok neumývania tváre po dlhšiu dobu môže byť individuálny. Zatiaľ čo u niekoho s mastnou a problematickou pleťou so sklonom k akné nespôsobí tento experiment poškodenie pleti, iní môžu čeliť bakteriálnej infekcii a zápalu na pokožke.

Ak sa vám zdá čistenie tváre vodou drastické, skúste použiť napr. termálnu vodu v spreji, gélové antibakteriálne prípravky či micelárnu vodu. Podľa odborníčky by sme si mali čistiť pleť hlavne pred spaním. Pridaním zdravej životosprávy a pravidelného cvičenia sa môžete tešiť z krásnej a zdravej pleti.

Fotogaléria

2015-03-16 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia