Zabudnite na pyžamo: Čo sa stane, keď budete spať nahí!

Ak budete spať nahí, budete šťastnejší a v psychickej pohode!
Zdroj: profimedia.sk
2015-03-11 20:30:00

Skúste tentokrát vynechať pyžamo či nočnú košeľu, bez ktorej ste doteraz nezaspali a namierte si to do postele v Adamovom či Evinom rúchu! Budete prekvapení, aký to má vplyv na kvalitný spánok.

Budete šťastnejší a slobodnejší

Len si predstavte ten úžasný pocit, keď ležíte v posteli nahí bez akéhokoľvek oblečenia či spodnej bielizne, nič vás netlačí, neškriabe a nezväzuje. "Obleje" vás pocit slobody a voľnosti, a tým aj šťastia. Ani nebudete vedieť ako, ale zrazu budete zaspávať s úsmevom na perách.

Lepší intímny život

Ste zadaní? Ak obaja zdieľate posteľ, nie je nič lepšie, keď budete spolu zaspávať nahí.  Určite vás to bude častejšie lákať na spoločné milovanie, takže si môžete byť istí aktívnejším sexuálnym životom. Kontakt kože na kožu uvoľňuje veľké množstvo hormónu oxytocínu, čo je neurotransmiter, ktorý prehlbuje vášeň k partnerovi.

Lepší spánok

Ešte raz. Žiadne gombíky, šnúrky či sťahovacie gumy na pyžame vás nebudú rozptyľovať. Ani žiadne pokrčené či vyhrnuté pyžamo, ktoré by ste si inak počas spánku museli naprávať, lebo vás tlačí. Budete sa sústrediť len na spánok, ktorý odrazu bude lepší a hlbší.

Koľko hodín denne by sme mali spať? Odborníci majú jednoznačnú odpoveď!

Prospieva vašej pokožke

Keď spíte nahí, vaša pokožka môže počas celej noci dýchať. Vaše intímne miesta, podpazušie či chodidlá sú celý deň zakryté vrstvami látky počas celého roku, vrátane letného obdobia. Vtedy môže byť pokožka zaparená, keďže má obmedzený prístup k vzduchu. Dajte týmto častiam tela konečne šancu dýchať. Tak znížite riziko vzniku rôznych ochorení, ako sú napr. kožné mykózy.

Schudnete

Kortizol je stresový hormón v tele, ktorá môže narobiť veľa škôd! Ak nebudete počas spánku oblečení, to pomáha udržiavať vašu telesnú teplotu v optimálnom rozmedzí a tým aj hladiny kortizolu.  V opačnom prípade, keď zaspíte v pyžame a prehrejete sa, hladina kortizolu stúpne a vysoká bude i po prebudení. To môže viesť k zvýšenej úzkosti, túžby po nezdravom jedle, priberaniu na váhe a k ďalším hrozným veciam. Spanie v Evinom či Adamovom rúchu spôsobí, že vaša telesná teplota sa bude držať dole, budete mať kvalitnejší spánok a vaše telo si za týchto podmienok dokáže lepšie regulovať hladinu kortizolu.

Spomaľuje starnutie

Spánok naostro môže regulovať hladiny melatonínu a rastového hormónu. Ide o chemické látky, ktoré pomáhajú v tele spomaliť starnutie a sú nevyhnutné pre naše zdravie. Keď spíte v oblečení, vaše telo sa zahrieva a bráni efektívnemu využívaniu týchto hormónov. Inak povedané, ak spíte bez oblečenia, starnete pomalšie.

Vaše pohlavné orgány sú zdravšie

Odhodenie pyžama udržiava pohlavné orgány zdravé nielen u žien, ale aj u mužov. Tým, že semenníky nie sú zakryté vrstvou oblečenia a sú vystavené chladnejším podmienkam, udržiavajú spermie zdravé a reprodukčný systém u silnejšieho pohlavia funguje lepšie ako obvykle. Ženy tým zase predchádzajú riziku kvasinkových infekcií intímnych miest, ktorým sa darí v teplom a vlhkých prostredí.  

2015-03-11 20:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: lifehack.org

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia