Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nebezpečné trendy, ktoré valcujú internet: Spoznajte ich a zistite, čo môžu spôsobiť!

Brittany si kúpila špeciálny prípravok na zväčšenie pier, no výsledok ju šokoval!
Brittany si kúpila špeciálny prípravok na zväčšenie pier, no výsledok ju šokoval! (Zdroj: screenshot Youtube.com)

Neskutočné, kam až sú ochotné zájsť ženy pre krásu! Vidina krásnych plných pier ich dohnala k radikálnym riešeniam, ktoré predstavujú veľké nebezpečenstvo. Svoje skúsenosti pritom šíria ďalej a nabádajú ostatné, aby ich vyskúšali.

Zvodné plné pery sú snom takmer každej ženy. Nie každej príroda dopriala, preto hľadajú ten najúčinnejší spôsob, ktorým by dosiahli požadovaný efekt. V poslednom čase sa však v médiách objavilo niekoľko prípadov žien, ktoré to s úpravou pier prehnali a v súčasnosti ich ústa vyzerajú akokoľvek, len nie esteticky. Dokonca sa internetom šíria šialené spôsoby, ako dosiahnuť plné pery. Týmito spôsobmi sa však vystavujú nebezpečenstvu!

Vysávač na plné pery

Na sociálnej sieti jedna žena prezradila, ako sa zbaviť úzkych pier a získať podobné, aké má Angelina Jolie. Pri tomto spôsobe zväčšovania pier však ostáva rozum stáť. Podľa ženy pomáha, ak si pery dá do vysávača na približne 2-3 minúty. Po tejto „procedúre“ má pery na pár hodín krásne plné!

Deformácia pier a trvalé následky

Dermatologička MUDr. Adriana Tomeková z dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR tvrdí, že si takto skutočne môžete zväčšiť pery, ale za cenu nepríjemných zdravotných problémov, ale i trvalých následkov...

„Pri prudkom saní pier hadicou vysávača dochádza k určitému tlaku, ktorý svojou intenzitou oblasť pier prekrví, a tým ich vlastne na určitý čas zväčší. Je vysoko pravdepodobné, že pri saní a vtiahnutí pier do vysávača, ktorého sila sania je veľká – môže dôjsť k potrhaniu a poškodeniu jemnej pokožky v okolí pier, poškodeniu sliznice pery - ako navonok tak i vo vnútri (čo je ešte horšie). Výsledok môže byť neprimeraný a nepekný, vznikne výrazné začervenanie, vytvorí sa hematóm, opuch a hrozí aj zanesenie infekcie (keďže napr. domáci vysávač je plný baktérií a špiny z podlahy, atď). Okrem iného vznikne krvavá ranka tvz. trhlina alebo ragáda na sliznici, ktorá sa časom zmení na jazvu. Deformujete si peru a periorálnu oblasť tváre,“ varuje dermatologička.

To však nie je všetko! Nielenže môžete čeliť zdravotným ťažkostiam, ale i po estetickej stránke nemusia vyzerať pery dobre. Pod tlakom sa môže výrazne zväčšiť iba horná pera a spodná nie, čo bude vyzerať nielen smiešne, ale najmä veľmi neprirodzene.

„Čím dlhšie bude sanie trvať, tým väčšie je riziko poškodenia podkožného tkaniva a jeho následné zjazvenie bude väčšie. Najhorším možným scenárom v tomto prípade môže byť až porušenie krvnej cirkulácie, analgézia t. j. necitlivosť pier, deštrukcia podkožného tkaniva a trvalé následky,“ upozorňuje MUDr. Tomeková.

Po bolestiach panika!

Podľa odborníčky takáto forma zväčšovania pier určite nestojí za to. Radí, aby ste neskúšali podobné procedúry nikdy na vlastnú päsť, čo urobila Austrálčanka Brittany Forsterová. Zatúžila po krásnych plných perách. Bola ochotná urobiť takmer čokoľvek, aby sa konečne mohla na seba pozrieť do zrkadla s úsmevom na perách. Na internete si objednala špeciálny zväčšovač pier. Tešila sa, že vďaka nemu konečne dosiahne plné pery, o čo sa chcela podeliť aj s ostatnými. Pri jeho skúšaní sa nakrútila. Čo však nasledovalo potom, ju poriadne šokovalo! Po dvojminútovom odsávaní, ktoré jej spôsobilo bolesť, až mala slzy na krajíčku, mala pery doslova ako kačica. Mala na nich malé ranky, z čoho jej zrejme ostanú jazvy. Vzápätí dostala Brittany záchvat paniky, bála sa, že jej takto už navždy ostanú.

Dvakrát meraj, raz rež

Tieto dva prípady žien sú jasným dôkazom toho, čoho sú schopné ženy, túžiace po kráse. Neuvedomujú si riziko, ktorému sa vystavujú, čo je smutné, keďže zdravie má byť na prvom mieste!

„Zväčšenie tzv. augmentácia pery je zákrok, ktorý by mal vykonávať lekár a akékoľvek domáce nápady na zväčšenie pier vysávačom sú nevhodné a pre zdravie človeka nebezpečné. Chcela by som prízvukovať, že je dôležité myslieť do budúcna a na možné zdravotné riziká, ktoré môžu takýmito laickými a amatérskymi zákrokmi nastať. Dvakrát meraj a raz rež, je v tomto prípade viac než symbolické,“ zdôrazňuje odborníčka.

Bezpečné riešenie

Plné pery môžete získať aj oveľa bezpečnejšími spôsobmi. Vaše zdravie nebude ohrozené a výsledným efektom budú prirodzene vyzerajúce plné a hebké pery.

„V dnešnej dobe, kedy estetická medicína veľmi pokročila a na trhu máme množstvo dostupných riešení je zbytočné podliehať takýmto šialeným trendom. Keď sa už rozhodnete pre zväčšenie pier, vyberte si odborníka - lekára, ktorý má dlhodobé skúsenosti a používa len tie najkvalitnejšie materiály. Pery vieme bez trvalých následkov, s takmer minimálnymi komplikáciami zväčšiť pomocou injekčne aplikovaných výplní a chirurgicky,“ tvrdí MUDr. Tomeková.

Vyskúšať môžete napr. výplňové materiály s obsahom kyseliny hyalurónovej, čo je telu prirodzená látka, ktorá sa nachádza vo všetkých živých organizmoch. Aj preto je pacientmi veľmi dobre tolerovaná. Má veľmi málo nežiaducich účinkov a pri jej podávaní je riziko alergickej reakcie minimálne.

„Aplikuje sa tenučkou ihlou po predchádzajúcom znecitlivení pery vo forme priehľadného gélu do červene pier a do kotúry pery. Takýmto spôsobom vieme zvýrazniť kontúry pier, pozdvihnúť padnuté kútiky, upraviť asymetriu pier a urobiť aj tvz.  objem pier. Tento krátky zákrok vykonávame v lokálnom znecitlivení. Trvá 10 až 20 minút. Po jeho ukončení pretrváva mierny opuch a jemné začervenanie niekoľko minút. Zákrok si nevyžaduje rekonvalescenciu. Malé modrinky, ktoré vzniknú krátko po terapii je možné zakryť makeup-om, alebo leskom, či balzamom na pery. Aplikovaná kyselina hyalurónová je vstrebateľná. Účinok, ktorý je veľmi prirodzený, pretrváva 7 - 9 mesiacov,“ vysvetľuje MUDr. Tomeková bezpečnú procedúru na zväčšovanie pier.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9