Muž navštívil zubára po 10 rokoch: Takto vyzerá jeho chrup po tom, čo kašľal na hygienu!

Starajte sa o svoj chrup a predídete tak zubnému kazu!
Zdroj: thinkstock.com
2015-02-23 20:00:00

Narušenie zubnej skloviny a zubný kaz ako dôsledok nedostačujúcej ústnej hygieny už mnohým ako argument nestačí, prečo si čistiť zuby každý deň. Aj tak nad tým mávnu rukou, že ich sa to netýka a svojmu chrupu aj naďalej nevenujú náležitú pozornosť. Zrejme potrebujú vidieť na vlastné oči, čo sa potom stane!

 

Muž sa o svoj chrup nestaral. Občas si vyčistil zuby, no nebolo to na každodennej báze. Nepoužíval dentálnu niť, ani ústnu vodu. Navyše, návštevu zubára odďaľoval, ako sa len dalo, aj keď vedel, že to už nebude nadlho. Jedného dňa sa odhodlal k návšteve stomatológa, ktorú absolvoval po neuveriteľných 10 rokoch. Ako to dopadlo, môžete vidieť na videu, ktoré rozhodne nie je pre slabšie povahy!

Video ukazuje vnútro úst muža, na ktoré nie je práve najlepší pohľad..Dôsledkom nahromadenia japonského jedla, veľkej neresti – fajčenia a nedostatočnej hygieny je zubný plak. Ten zmineralizoval, teda stvrdol a vznikol zubný kameň, čo si vyžaduje zubné ošetrenie na jeho odstránenie. Odstránenie zubného kameňa je pritom dôležitou súčasťou v prevencii a liečbe ochorení závesného aparátu zuba. Na videu tiež vidieť zapálené krvácajúce ďasná, ktorým mohol muž predísť pravidelnou ústnou hygienou.  

Nebudeme prekvapení, ak si to po prezretí nižšie priloženého videa namierite rovno do kúpeľne a poriadne si vyčistíte chrup...

2015-02-23 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia