Pokožka prezradí, či budete mať infarkt: Všímajte si tento znak a zachráňte si život!

Všímajte si farbu pokožky, napovie vám, či netrpíte chorobou.
Zdroj: thinkstock.com
2014-12-17 20:30:00

Tvár nie je len obrazom duše, ale aj vývesným štítom nášho zdravotného stavu. Všímate si zmeny na svojej pokožke? Upozorní vás na to, aké vitamíny vám chýbajú, no i to, či máte nejakú chorobu. Dokonca môže prezradiť, že sa blíži infarkt!

Bolesť za hrudnou kosťou, ktorá má pálivý, zvieravý a tlakový charakter. Vystreľuje do ramena, krku, čeľuste ale i žalúdka. Pritom sa potíte, je vám nevoľno, máte závraty a objaví sa aj dychová nedostatočnosť, ktorá sa môže prejavovať ako pocit skráteného dychu. Práve ste dostali infarkt. Ako však zistíme, že sa k nám ešte len blíži?

Pozor na farbu pokožky

Z ľudskej pokožky toho môžete veľa vyčítať. Preto sa ju neoplatí ignorovať! Napovie vám dokonca aj to, že sa blíži infarkt. Ak máte popolavú farbu pokožky, je zle! Vtedy sa vám do krvného obehu nedostáva dostatok kyslíka. Tento stav môže poukazovať na blížiaci sa infarkt. Srdcový sval musí byť totiž dostatočne zásobovaný kyslíkom, aby mohol plniť svoje dôležité úlohy. Ak sa prísun kyslíka do svalu zníži alebo preruší, dochádza k infarktu.

Aspirin Protect 100 sa používa ako súčasť štandardnej liečby nestabilnej srdcovej angíny (angina pectoris) a akútneho srdcového infarktu. Obsahuje kyselinu acetylsalicylovú, ktorá bráni tvorbe krvných zrazenín a chráni pred upchatím tepien.

Čo robiť?

Nezabúdajte, že popolavá farba pokožky nie je jediným príznakom. Infarkt sprevádza i celková slabosť tela a úzkosť. Ak pocítite bolesť či tlak v hrudi, rýchlo sa posaďte do pohodlnej polohy a oprite si o stenu plecia a hlavu. Nič nepite, nejedzte a skúste si privolať sanitku, príp. o to požiadajte niekoho zo svojho okolia!  

Čo ešte môže znamenať?

Sivastá koža môže byť tiež signálom, že trpíte na rozdutie pľúc, resp. pľúcny emfyzén, ale môže poukazovať aj na pľúcnu tuberkulózu a zápal pľúc. O čom však málokto vie je, že môže znamenať zápal tenkej vrstvy tkaniva vnútri brucha, spôsobený baktériami! Zmena farby pokožky a pier na bledú a šedo-popolavú farbu teda môže byť nepríjemným príznakom, ktorý vám napovie, že niečo nie je v poriadku!

2014-12-17 20:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia