Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Katastrofálne následky Vianoc: Pozor, toto všetko vám môže narušiť sviatky!

Aj cez Vianoce vám hrozí nebezpečenstvo úrazu, dajte si pozor.
Aj cez Vianoce vám hrozí nebezpečenstvo úrazu, dajte si pozor. (Zdroj: thinkstock.com)

Vianoce sú sviatkami pokoja a radosti. Avšak prinášajú aj pocity vzrušenia, stresu, únavy, taktiež nás čaká upratovanie, prejedanie a alkohol. To všetko môže prispieť k nečakanému vzniku úrazu.

Práve počas najkrajších sviatkov v roku sa množia možné riziká v domácom prostredí. S trochou starostlivosti a plánovaním  by sa dalo predísť väčšine nehôd.

Pozor na kuchyňu 

Kuchyňa je jedným z najnebezpečnejších miest v domácnosti. Snažte sa, aby bolo v kuchyni čo najmenej ľudí, hlavne, nech tam nie sú deti. Vyhnite sa aj alkoholu a až skončíte varenie všetko po sebe poupratujte, najmä na zemi nech neostane mokro.

Darčeky si užite v pokoji

Najlepšie , ako sa v pokoji venovať darčekom je sa nikam neponáhľať. Vyhnete sa tak nehodám ako potknutie o veci položené po zemi, či káble. Verte tomu alebo nie, ale aj takéto nehody sa stávajú.

Vianočný stromček

Dajte si pozor na stromček! Každý rok sa asi tisíc ľudí zraní pri zdobení vianočného stromčeka. Najčastejšie je to pri umiestňovaní sviečok alebo iných ozdôb na vyššie konáre. Kúpte správnu veľkosť stromčeka a pri umiestňovaní vianočných ozdôb na vyššie konáre použite rebrík. Ak máte staré svetielka, kúpte si radšej nové, ktoré spĺňajú vyššiu úroveň bezpečnosti. Nepreťažujte zásuvky, inak môžu zapríčiniť požiar.

Dermálny krém Ibalgin Duo Effect pri lokálnom použití potláča bolesť, zmierňuje zápal a opuch v postihnutej oblasti! Je vhodný na liečbu miestnych prejavov nereumatických i reumatických bolestivých stavov pohybového ústrojenstva.

S dekoráciami opatrne

Veľa ľudí sa ročne zraní pri zdobení svojich domovov. Deti sa zahryznú do sklenenej ozdoby, dospelí spadnú pri používaní nestabilnej stoličky. Sklenené ozdoby by mali byť umiestnené mimo dosahu detí a domácich zvierat.

Sviečky nenechávajte bez dozoru

Je o 50% väčšiu pravdepodobnosť, že v domovoch a bytoch vznikne požiar cez Vianoce ako inokedy v roku! Nikdy neodkladajte horiace sviečky v blízkosti vianočného stromu a nikdy ich nenechávajte zapálené bez dozoru. Taktiež treba byť obozretní pri zapaľovaní sviečok na adventnom venci, kde sú vetvičky.

Rastliny

Imelo je jedovaté. Jeho plody obsahujú toxické proteíny, ktoré spomaľujú srdcovú frekvenciu a môžu spôsobiť halucinácie. Vianočná ruža spôsobuje hnačku, preto všetky rastliny, ktoré sú nebezpečné držte mimo dosahu detí!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9