Žiadne sci-fi: Stačí prehltnúť tabletku a proces starnutia sa zastaví!

Vedci vyvinuli tabletku, ktorá oddiali nástup starnutia.
Zdroj: profimedia.sk
2014-11-28 06:00:00

Tabletka proti starnutiu! Ak vám to pripadá ako z nejakého filmu, ste na omyle. Ruskí vedci testujú zázračnú tabletku, ktorá oddiali starobu a vďaka ktorej sa ľudia dožijú až 120 rokov. Nejde o žiadny výmysel, onedlho by vraj mohla byť realitou.

Proces starnutia by každý z nás najradšej zastavil! Neprejavuje sa práve najpríjemnejším spôsobom, stačí sa pozrieť do zrkadla a vďaka vráskam a ochabnutej pleti zistíme, že sa starnutie týka aj nás. Najradšej by sme tieto nedokonalosti vymazali a tešili sa z krásnej a vypnutej pokožky. Onedlho však budeme ďakovať ruským vedcom, ktorí testujú tabletku proti starnutiu.  Experiment podstúpili potkany, myši a ryby, no odborníci dúfajú, že úspešné výsledky bude mať aj u ľudí.

Antioxidant, ktorý oddiali nástup starnutia

Vedci vynašli nový typ antioxidantu, ktorý by vplýval na mitochondrie, časť buniek produkujúcich energiu, ktorá je považovaná za spúšťanie starnutia. Tieto mitochondrie môžu napr. za srdcový infarkt a Alzheimerovu a Parkinsonovu chorobu. Účinky tabletky ukázali vedci na potkanoch z východnej Afriky, ktoré sa dožívajú vysokého veku a sú imúnne voči rakovine!

Cieľom vedcov je, aby sa vďaka tabletke ľudia dožívali 120 rokov. Neveria rôznym predpovediam o dlhovekosti ľudstva, ktoré hovoria o veku 500 či dokonca 800 rokov. Sú realistickejší a zároveň priznávajú, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj u týchto ľudí, ktorí budú užívať zázračnú tabletku, objaví nejaká choroba, ktorá je však typická vo veku 120 rokov. Treba upozorniť, že testy ruských vedcov neviedli k výraznému zvýšeniu dlhovekosti, ale oddialili nástup starnutia.

„Ak sa naozaj ukáže, že choroby bude tabletka rozvíjať pomalšie, naša predstava bojovať proti starnutiu cez mitochondrie je tá pravá. Vtedy bude skutočne možné doslova odložiť starobu,“ povedal jeden z vedcov Dr.  Skulachev.

Proti starnutiu organizmu pôsobí Resveratrol Jameson, ktortý je výnimočný svojim unikátnym zložením, eliminujúcim účinky voľných radikálov!

2014-11-28 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia