Neuveriteľné, ale imunitný systém môžete ovládať vôľou: Ako na to?

Pozitívne myšlienky rovná sa zdravé telo!
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-26 16:14:00

Aké myšlienky vám prebiehajú hlavou, tak je na tom vaše telo na fyzickej úrovni. O tom, že psychika je prepojená s fyzikou už vie takmer každý. Najnovšia štúdia však odhalila, že imunita je prepojená s vôľou!

K tomuto úžasnému zisteniu sa dopátrali odborníci z medicínskeho centra v holandskom Nijmegene. Skúmali metódy, ktoré sú podobné tibetským Tummo technikám, ktoré zahŕňajú napr. meditáciu tretieho oka, Hofovu metódu, teda vystavovanie sa chladu a dychové cvičenie. Účastníkmi štúdie bolo 24 ľudí, z ktorých jedna polovica bola vytrénovaná spomínanými technikami a druhá polovica ľudí neprešla žiadnym tréningom. Vedci ich zámerne nakazili baktériami, ktoré vyvolávajú podobné príznaky ako pri chrípke.

Mali väčšie množstvo proteínu, ktorý bojuje proti zápalom

Tí, ktorí podstúpili Hofovu metódu, mali symptómy slabšie ako ostatní, ktorí tréning touto metódou nepodstúpili. Vedci si všimli, že trénované osoby produkovali menej proteínov spájaných so zápalmi. Zároveň mali väčšie množstvo proteínu interleukinu-10, ktorý bojuje proti zápalom. Ako uviedol portál Themindunleashed.org, mozog je akýmsi kontrolórom nad špecifickými časťami tela podľa toho, ako silno ich ovláda.

Záleží na našej nálade, myšlienkach a presvedčení. Pozitívne myšlienky dokážu ovplyvniť naše telo na fyzickej úrovni tiež pozitívne. Preto sa zbavte negativizmu, ujasnite si priority a choďte za svojim snom. Vy ste strojcami svojho šťastia!

Správne fungovanie imunitného systému vám zabezpečí Imunoglukan. Vďaka nemu nebudete unavení a vyčerpaní!

2014-11-26 16:14:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: themindunleashed.org

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia