Zabijak sexuálneho apetítu: Kvôli nemu majú ženy menšiu chuť na sex než muži!

Ženy mávajú menšiu chuť na sex ako muži.
Zdroj: thinkstock.com
2014-10-25 17:40:00

Dnes nie, miláčik! Keď porovnáme ženy a mužov, čo sa týka sexuálneho libida, nežné pohlavie s mužmi len ťažko drží krok. Prečo vlastne ženy mávajú menšiu chuť na sex? Najnovšia štúdia pozná odpoveď!

Hlavný vinník

Vedci konečne prišli na to, prečo ženy často odmietajú sex. Môže za to niečo, čo je všade okolo nás a s čím prichádzame každý deň do kontaktu. Plasty!

Plasty nájdeme všade. Z nich sú vyrobené obaly na jedlo, závesy v sprchovom kúte, fľaše a veľa iných vecí. Plastové nádoby obsahujú jedovaté chemikálie. Ide o ftaláty, ktoré na nás účinkujú a toxicky ovplyvňujú našu schopnosť reprodukcie. Môžu poškodiť i náš hormonálny systém. Jedna štúdia zistila, že tieto chemické látky sú zodpovedné za zníženú chuť  na sex u žien.

Emily Barrettová z Lekárskej fakulty univerzity v Rochesteru  pozorovala so svojim tímom 360 tehotných žien vo veku medzi 20 a 30 rokov. Presnejšie skúmala hladinu ftalátov v tele a zároveň sa ich pýtala, akú veľkú chuť na sex mali v mesiacoch, ktoré predchádzali otehotneniu. Ženy, ktoré mali vysoké množstvo ftalátov v tele odpovedali dvaapolkrát častejšie, že na sex moc chuť nemali na rozdiel od tých, ktoré mali hladiny chemikálií nízke. Výskum ukázal, že každá jedna žena mala v sebe ftaláty, niektoré vo vysokej iné v nízkej hladine, čo je dôkazom, že sa im nedá úplne vyhnúť.

Ako sa vyhnúť ftalátom?

Doktorka Barretová tvrdí, že ftaláty interferujú s produkciou extrogénu a testosterónu, ktoré ovplyvňujú ženské libido. S čím menším množstvo týchto toxínov príde žena do kontaktu, tým lepšie. Preto by podľa odborníčky mali ženy minimalizovať zdroje ftalátov ako sa len dá. Na portáli Telegraph.co.uk sa uvádza, že pomôže, ak napr. obmedzíte návštevu fastfoodov, dáte prednosť čerstvému jedlu bez obalu pred spracovaným alebo výmena závesu v sprche za sklenenú stenu. Čo na to poviete?

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-10-25 17:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: telegraph.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia