Nedostatok spánku vás môže zničiť: Takto sa odrazí na vašej tvári!

Nedostatok spánku vás môže zničiť, pozor na to!
Zdroj: thinkstock.com
2014-09-09 14:45:00

Venujete spánku dostatok času? Ani si neviete predstaviť, akému riziku sa vystavujete, ak si ho odopierate. Je dôležitou súčasťou nášho života, bez ktorej by telo nemohlo správne fungovať. Nedostatok spánku uvidíte aj na svojej tvári. Pozrite sa, ako budete vyzerať!

Spánok ovplyvňuje činnosť mozgu, aktivitu srdca, telesnú teplotu, tvorbu hormónov, psychiku, výkonnosť i hmotnosť. To, že trávite v posteli málo hodín, zistíte aj na tvári. Viaceré výskumy odhalili, ako negatívne na nás vplýva nedostatok spánku. Potvrdili to i americkí vedci. Tí testovali dobrovoľníkov, ktorí spali len štyri hodiny denne. Ich pokožka bola po čase suchá, mali hlbšie vrásky a kruhy pod očami!

Pred polnocou v posteli

Keď spíte, vaše telo vylučuje hormón somatotropín. Ten sa podieľa na regenerácii kožného tkaniva, vďaka čomu sa bunky obnovujú osemkrát rýchlejšie ako cez deň. Líhate si do postele po polnoci? Chyba! Okolo jedenástej v noci sa najlepšie prekrvujú cievy a jemné vlásočnice a o jednej je obnovovací proces buniek rozbehnutý na maximum. Nad ránom okolo štvrtej najlepšie prenikajú do pokožky živiny rozpustné vo vode a tuku.

Ako budeme vyzerať?

V dnešnej uponáhľanej dobe chce každý stihnúť čo najviac vecí, preto ide spánok na vedľajšiu koľaj. Čo sa však stane s našou pleťou? Magazín Buzzfeed zverejnil zaujímavé video, ktoré ukazuje, ako bude naša tvár vyzerať o 20 rokov, ak nebudeme mať na spánok dostatok času. Štyria respondenti v ňom rozprávajú o svojom časovom harmonograme počas dňa, pričom sa priznali, že veľa času trávia v práci. Všetci sa zhodli na tom, že spánku venujú 5 hodín. Následne boli upozornení na to, čo sa môže stať o pár rokov neskôr, ak budú spánok podceňovať a vizážisti im ukázali, ako budú vyzerať o 20 rokov neskôr!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-09-09 14:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Facebook

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia