Oklamte svoj vek a omladnite: Zázračné bunky, ktoré dokážu aj nemožné!

Mladšie môžete vyzerať vďaka kmeňovým bunkám!
Zdroj: thinkstock.com
2014-08-25 11:20:00

Kmeňové bunky prinášajú obrovské nádeje na liečbu mnohých závažných chorôb. Vedeli ste však, že dokážu oddialiť aj prejavy starnutia? Ich zázračná sila spočíva v schopnosti neustáleho obnovovania tkaniva. A presne to rafinovane využíva aj moderná estetická medicína.


Sú základom všetkého živého, ich jadro je nositeľom väčšiny genetických informácií, prebieha v nich množstvo biochemických reakcií a hlavne, sú schopné nekonečnej regenerácie počas celého života! Práve preto sú kmeňové bunky pokladom modernej medicíny. Ich transplantácia sa využíva pri liečbe rakoviny a lekári v nich vidia obrovský potenciál v boji proti srdcovým a degeneratívnym ochoreniam či Parkinsonovej chorobe.

Bunky krásy

V posledných rokoch našli tieto stavebné bunky uplatnenie aj v estetickej medicíne.

„Pomáhajú pri neokolagenéze a regenerácii buniek, pleť prirodzene omladzujú a zlepšujú jej jas a kvalitu,“ prezrádza MUDr. Adriana Tomeková, primárka dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR.

Kmeňové bunky sú akýmsi prírodným „opravárom“ – bunky poškodené vonkajšími a mechanickými vplyvmi alebo starnutím doslova opravia a úplne ich zregenerujú.

„Uvoľňujú proteíny, ktoré pomáhajú pri hojení popálenín a rôznych rán. Rovnako fungujú pri chronických poruchách kože. K nim patria napríklad aj vrásky, vysvetľuje dermatologička.

Moderné dermatologické kliniky využívajú rôzne omladzujúce procedúry s aplikáciou kmeňových buniek.

„V rámci neinvazívnej terapie využívame ultrazvukovú sonofrézu a pri mierne invazívnej tenučké ihly,“ priblížila nám technológiu MUDr. Tomeková.

Thermage lifting s kmeňovými bunkami

Potrebné je len jedno ošetrenie, ktoré viditeľne zjemňujem vrásky. Zdvihne a spevní kontúry tváre a pokožku omladí až o 5 a viac rokov. Výsledok je podobný ako po liftingu, avšak v tomto prípade sa nemusíte obávať jaziev na tvári. Efekt je maximálne prirodzený a vydrží najdlhšie zo všetkých terapií, až niekoľko rokov. Terapia je neinvazívna a nevyžaduje rekonvalescenciu.

Lux antiageing terapia s kmeňovými bunkami

Zjemňuje vrásky, jazvy, strie, prebrusuje zlomy na koži a redukuje pigmentové fľaky. Potrebné sú minimálne 3 ošetrenia. Ak ste však predtým absolvovali Thermage lifting, budete potrebovať len 2 ošetrenia v intervale jedného mesiaca. Terapia je neinvazívna a nevyžaduje rekonvalescenciu.

3D bunkový lifting

Omladí pokožku, zbaví ju pigmentových fľakov, cievok aj rozšírených pórov. Spúšťa neokolagenézu a obnovu fibroblastov, teda tvorí nové kolagénové bunky a zlepšuje elasticitu pokožky. Syntetické kmeňové bunky udržujú prirodzený lesk a pH pokožky, hydratujú ju, vyživujú a pomáhajú v obmene fibroblastov. Ošetrenie sa opakuje 4- až 5-krát v mesačných intervaloch. Je neinvazívne a nevyžaduje rekovalescenciu.

Injekčná aplikácia kmeňových buniek do pokožky

Táto terapia je jemne invazívna. Veľmi sa podobá mezoterapii. Opakuje sa 4 krát v priebehu roka.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-25 11:20:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia