Sadla vám mucha na jedlo? Zistite, či ho zjesť alebo sa ho radšej nedotknúť!

Lezie vám mucha po jedle? V tom prípade ho radšej už nekonzumujte.
Zdroj: profimedia.sk
2014-08-20 15:35:00

Je otravná a rada sa pohybuje okolo čerstvých produktov. Ak vám mucha sadne na jedlo, budete pokračovať v konzumácii alebo sa ho už nedotknete? Mucha rada chodí po čomkoľvek, vrátane výkalov a odpadkov. A to už neznie dobre...

Muchy milujú kuchyňu! Predstavuje pre nich raj plný hnijúceho ovocia, rozkladajúceho sa mäsa, otvorených sladkých malinoviek, majú radi aj drez kanalizácie, špinavé handry či zbytky odpadkov. Preto nám strpčujú život a neraz s nimi bojujeme. Najobľúbenejšie sú pre ne výkaly. Sú zberačmi všetkých baktérií zo svojho okolia. Preto je dôležité, aby si každý uvedomil, že nie sú až také neškodné ako sa na prvý pohľad zdá!

Čo sa stane, ak sadne na jedlo?

Keď mucha pristane na jedle, spustí naň sliny. Jej ústa vyzerajú ako slamka. Na mieste, kde sú jej sliny, bude potom neskôr sať jedlo. Svoje nohy použuje na zamiešanie slín a keď si všetko dobre pripraví, zmes vypije.

Prenáša ochorenia

Muchy môžu prenášať baktérie ako E-coli , Salmonella , Listeria, Norovirus alebo iné z prostredia, ktoré obývajú. Mucha dokonca necháva aj výkaly na miestach, kde si sadne, vrátane vášho jedla.

Keďže sa muchy pohybujú voľne po potravinách, výkaloch a špinavých miestach, môžu šíriť aj choroby. Tento hmyz môže byť prenášačom a šíriteľom očných infekcie, infekcie kože a črevnej infekcie ako je hnačka.

Zjesť či radšej nechať tak?

Je dobré pokračovať v konzumácii jedla, po ktorom vám liezla mucha alebo nie? Zatiaľ čo viacerí z nás by sa ho už nedotkli, niektorí si z jednej muchy nič nerobia. Samozrejme, že záleží od toho, či vám  celý deň po jedle liezli muchy alebo či ste po pár sekundách stihli nepríjemný hmyz odohnať. V prvom prípade sa neodporúča konzumácia jedla, v druhom prípade sa nemusíte báť..

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-20 15:35:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia