Elixír života z 19. storočia objavený: Recept, ako si ho spraviť doma!

Spravte si špeciálny elixír a užívajte si dlhý život!
Zdroj: thinkstock.com
2014-07-31 20:40:00

Bol pochovaný pod zemou viac ako sto rokov! Archeológom sa podaril veľký objav. Našli zaujímavú fľaštičku v štvrti Chinatown pri výstavbe hotelu. Neskôr vyšlo najavo, že ide o elixír života. Tak sa rozhodli odhaliť pôvodný recept na tento nápoj!

Archeológovia pôvodne našli viacero fľaštičiek, z ktorých dve upútali ich pozornosť. Ako povedala Alyssa Loorvaová, predsedkyňa Chrysalis Archaeology, firmy spravujúcej kultúrne zdroje, jedna z nich mala nemecký nápis „Die Keisserliche Privilegirt Attonatiche W. Kronessents", čo znamená, „Cisárom privilegovaná esencia z Altony" (Altona je mestská časť Hamburku). Ukázalo sa, že ide o nápoj, ktorý mal predĺžiť život a zaručiť pevné zdravie!

Na druhej fľaštičke bolo napísané „Horké žalúdočné kvapky od Dr. Hostettera". Išlo o medicínu, ktorá sa predávala počas americkej občianskej vojny ako „aktívna ochrana proti chorobám južanských bažín a jedovatým sklonom nečistých riek a zátok“. Tento liek bol medzi ľuďmi veľmi obľúbený. Obsahoval veľa alkoholu, až 47 %.  Ako sa uvádza na portáli DNAinfo.com, chuť elixíru je horká. Preto stačilo brať len niekoľko kvapiek denne.

Recept na elixír dlhého života

Vedcom sa podarilo vypátrať, aké ingrediencie boli použité pri výrobe elixíru života. Môžete si aj sami spraviť!

Potrebujete:

Aloe - 13 gramov

Rebarbora - 2,3 gramov

Encián - 2,3 gramov

Biela kurkuma - 2,3 gramov

Španielský šafran - 2,3 gramov

Voda: 50 mililitrov

Obilný alkohol (vodka, gin) - 100 mililitrov

Postup:

Vymačkajte tekutinu z aloe vera a odložte bokom. Následne rozdrťte rebarboru, encián, kurkumu a šafran. Zmes zmiešajte s tekutinou z aloe, vodou a alkoholom. Nechajte 3 dni stáť a občas to potrepte. Potom nápoj prefiltrujte a môžete podávať. Pozor na šafran! Ľahko môže zafarbiť vaše ruky či iné predmety v kuchyni.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia

2014-07-31 20:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dnainfo.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia