Fotka, ktorá spôsobila ošiaľ a vystrašila svet: Cyklista ukázal zdevastované nohy!

Bartosz Huzarski počas pretekov Tour de France.
Zdroj: profimedia.sk
2014-07-30 15:45:00

Toto sa len tak nevidí! Poľský cyklista Bartosz Huzarski ukázal svetu svoje nohy po 18. etape Tour de France. Je dôkazom toho, ako dáva Tour de France cyklistom poriadne zabrať, a že ide o jednu z najnáročnejších etáp.

Je to zdravé?

Fotka, zavesená na známej sociálnej sieti, spôsobila medzi ľuďmi veľký rozruch. Cyklista ukázal svoje nohy, ktoré vyzerajú, ako keby si nejaký čas pichal steroidy! Neprehliadnuteľné sú vystúpené žily od stehien až po nárty. Vidieť, že nohám dal poriadne zabrať.

Zverejnením fotografie svojich unavených nôh rozvíril veľkú diskusiu, či je normálne, aby mal človek také žilnaté nohy. Vyzerajú nezdravo, preto sa mnohí domnievajú, že sa niečím cyklista dopuje. Ten však všetkých ubezpečil, že holduje zdravého životnému štýlu.

„Nečakal som, že táto fotografia spraví až taký zmätok. Pre mňa je to úplne normálne. Takéto nohy na sebe vidím často, aj keď nie každý deň, no hlavne po náročných cyklistických pretekoch  pri vysokej teplote. Samozrejme, že nikdy nebudem mať nohy ako modelky z Victoria Secrets alebo slečna Mary z neďalekého obchodu so zeleninou, alebo niekto, kto trávi denne pol dňa v kancelárii a potom si ide trikrát za týždeň zabicyklovať po 10 km alebo hodinu zabehať. Čo vidíte, nie je nezdravé,“ povedal Bartosz Huzarski na sociálnej sieti.

Ako sa udržiava v kondícii?

Poľský cyklista sa počas celého roka udržiava v skvelej kondícii. Vedie zdravý život, pravidelne cvičí a nesmie chýbať zdravý jedálniček. Jednoducho, je to profesionál a chce to v cyklistike dotiahnuť čo najďalej.

Preto dodržiava:

  • Pravidelnú stravu.
  • Posilňuje.
  • Konzumuje potraviny s minimálnym obsahom tuku.
  • Pozná svoje telo, vie, čo je preň zlé a dobré.

Za rok prejde na bicykli viac ako 35-tisíc km. Cyklistike je stále verný, už neuveriteľných 12 rokov!

Sú to genetickí mutanti

Tour de France sa považujú za jedny z najnáročnejších pretekov v celom športe. Tisícky kilometrov s veľkým počtom výstupov, či je dážď alebo horúčava, musia zdolať vrcholoví cyklisti. Cyklistický tréner Hunter Alien označil vrcholových cyklistov za genetických mutantov. Nielenže musia mať tvrdý tréning, ale aj genetické predpoklady. Srdce, pľúca a svaly im pracujú výnimočne, srdce profesionálnych cyklistov je väčšie o 40 % ako u bežného smrteľníka a ich svaly na nohách využívajú čo najviac krvi, ktorú im srdce dopraví. Takí sú vrcholoví cyklisti!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Fotogaléria

2014-07-30 15:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia