Veľký návod, ako si vybrať najlepšie more pre zdravie: Toto je pre vás najideálnejšie!

More má veľkú liečivú silu, dokáže si poradiť s mnohými chorobami.
Zdroj: thinkstock.com
2014-08-03 21:00:00

Trápi vás nejaký zdravotný problém? Spojte príjemnú dovolenku strávenú pri mori aj s jeho liečivými účinkami. Stačí len vedieť, ktoré si najlepšie poradí s vašimi zdravotnými neduhmi!

Dovolenka v prímorskom prostredí človeka nielen dobyje energiou a odstráni stres. Podľa lekárov posilňuje obranyschopnosť organizmu, vďaka čomu sa naše telo lepšie bráni proti chorobám počas roka.

Ak ste si za dočasného „lekára“ vybrali more, mali by ste vedieť, ktoré je pre vás najideálnejšie. Nezabúdajte, že moria sa od seba odlišujú slanosťou, teplotou, množstvom minerálov a stopových prvkov a tým aj účinkami na zdravie. V konečnom dôsledku sú všetky moria tými najúčinnejšími prírodnými kúpeľmi!

Jadranské

Pre koho je najlepšie: Ľudia s kožnými problémami ako ekzémy, psoriáza či akné a pacienti s ochorením horných dýchacích ciest.

Čo vylieči: Jadranské more je výnimočné vďaka vysokej koncentrácii soli. Je v ňom až 40 gramov soli na 1 liter vody, čo z neho robí účinný liek na pokožku ľudského tela. Blahodarne pôsobí na atopický ekzém, lupienku, psoriázu a poradí si i s alergickými ochoreniami horných dýchacích ciest a astmou. Dokonca je predurčená na prevenciu i liečbu chronickej obštrukčnej choroby pľúc.

Mŕtve

Pre koho je najlepšie: Pacienti s kožnými ochoreniami, s celulitídou a pre ľudí s reumatickými problémami.

Čo vylieči: Jednotka medzi moriami! Aspoň čo sa týka zdravotného hľadiska. Je najslanším morom a funguje ako zásobáreň minerálnych a stopových prvkov. Má zázračné účinky na kožné ochorenia a príjemným plusom je fakt, že tamojšie bahno pôsobí na celulitídu. Dokáže omladiť celé telo a zmierňuje reumatické problémy. Pri ňom si aktivujete obehový systém a upokojíte nervy!

Čierne

Pre koho je najlepšie: Pacienti s ťažkosťami s kĺbmi a s gynekologickými problémami.

Čo vylieči: Čierne more je stvorené na reumatické kĺby. Okrem toho, že vďaka nemu budete mať výrazne lepšiu kvalitu pleti, uľaví sa aj močovým cestám a pohybovému ústrojenstvu!

Červené

Pre koho je najlepšie: Alergici, ľudia so žalúdočnými problémami a tí, ktorí podliehajú stresu.  

Čo vylieči: Červené more patrí k najteplejším, preto je ideálne pre pacientov s nervovými ochoreniami. Poradí si s kožnými problémami i s otravnými alergiami. Nechajte v ňom odplávať všetok stres a nervozitu! Blahodarne pôsobí aj na žalúdok, ktorý upokojuje a lieči.

Baltské

Pre koho je najlepšie: Astmatici, ľudia so srdcovými a cievnymi chorobami.

Čo vylieči: Baltské more sa odlišuje od ostatných chladnejším podnebím a tým, že je najmenej slané. Napriek tomu má liečivú silu, pozitívne pôsobí na astmu a celkovo na imunitu.

Egejské

Pre koho je najlepšie: Ľudia s alergiou dýchacích ciest, so zápalom nosných dutín, s poruchami imunity, astmatici.

Čo vylieči: Máte problémy s dýchacími cestami? Váš problém vylieči egejské more! Vďaka nemu si posilníte imunitu, vyliečite atopický ekzém a bude sa vám hneď ľahšie dýchať.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-03 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia