Šokujúce zistenie: Ibuprofén je vraj novou cestou k dlhovekosti!

Ibuprofén je cestou k dlhovekosti!
Zdroj: thinkstock.com
2014-07-10 12:10:00

Známy liek proti bolesti Ibuprofén si zobrali na testovanie vedci z univerzity v Newcastle. Tento liek by podľa najnovších zistení mohol pomôcť pacientom s ochoreniami ako je diabetes a demencia. Má vplyv aj na dlhovekosť?

Tento liek patrí medzi najpoužívanejšie nielen u nás, ale aj vo svete. Vedci objavili ďalší účinok Ibuprofénu, mal by vraj odhaliť tajomstvo dlhého a zdravého života!

Vedecký experiment dokázal

V sérii pozoruhodných experimentov populárny liek proti bolesti spôsobil u pokusných myší prebudenie životných funkcií po predchádzajúcom oslabení.

Zistili, že je nepravdepodobné, že by užívanie Ibuprofénu vyliečilo ochorenie, ale tento liek by mohol spomaliť priebeh  a zabrániť v ďalšom rozvoji ochorenia.

Oddialenie starnutia je na dosah

S týmito výsledkami môžeme teraz vážne začať premýšľať. Ako by sa mohlo oddialiť starnutie človeka?

Predpokladá sa, že starnutie organizmu spôsobujú zápalové procesy v tele človeka. Podľa vedcov ide najmä o tie, ktoré sú spojené s dlhodobejšími formami ochorení súvisiacimi s vekom ako je diabetes, demencia a artritída.

Nastala oprava poškodenia pečene

Liečba laboratórnych myší s ibuprofenom zastavila prechod buniek do stavu staroby a slabosti. Navyše telo zvierat bolo schopné opraviť poškodenie pečene.

Aké má vedľajšie účinky?

Dlhodobé užívanie tohto lieku môže tiež spôsobiť tráviace ťažkosti a vznik žalúdočných vredov. Vyššie dávky tohto lieku ak má človek ešte aj atritídu, zvyšujú pri dlhodobom užívaní riziko mŕtvice a infarktu myokardu a dokonca znižujú ženskú plodnosť.

Diabetes a demencia

Profesor hovorí, že pravidelné konzumovanie lieku ibuprofén môže pomôcť ľuďom v liečbe ochorení, ktoré súvisia s vekom, ako sú demencia alebo diabetes.

Výskum bude naďalej pokračovať a tím vedcov bude odhaľovať tajomstvá dlhovekosti.

Stále je veľa vedľajších účinkov

Avšak, vedľajšie účinky spojené s dlhodobým užívaním ibuprofénu sú natoľko závažné, že ľudia by tento liek nemali brať len preto, aby boli mladí a krásni. 

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nezabudnite sa pozrieť na širokú ponuku festivalov!

2014-07-10 12:10:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia