Idete do nemocnice? O tomto by ste mali vedieť ešte pred odchodom!

Veci, ktoré by ste mali vedieť pred odchodom do nemocnice
Zdroj: thinkstock.com
2014-06-24 15:00:00

Ak musíte ísť do nemocnice, buď ako sprievod iného človeka alebo kvôli vlastnej hospitalizácii, pomôžu vám nasledovné tipy, aby ste mali situáciu v nemocnici pod kontrolou. Čo by ste mali vedieť ešte pred tým, než odídete do nemocnice?

1. rada: Porozprávajte sa

Pred tým, než vkročíte do nemocnice, je vhodné, aby ste boli v pohodovom, nie stresovom psychickom rozpoložení. Preto je lepšie, aby ste sa o tom, čo vás čaká v nemocnici, s niekým porozprávali a informovali sa. Budete tak viac pripravení na to, čo vás čaká v nemocnici.

2. rada: Zoberte si všetky doklady

Máte všetky doklady pri sebe? Nezabudnite na:

  • Kartičku poistenca.
  • Preukaz totožnosti s fotografiou.
  • Prípadné platby v situáciách, ktoré nie sú kryté poistením.
  • Ak idete na plánovanú operáciu, poraďte sa so svojím lekárom vopred, či existujú iné doklady, ktoré by ste si mali priniesť. Opýtajte sa aj na prípravu, čo sa týka jedla, či liekov.

Väčšina nemocníc má informácie pre pacientov k dispozícii na svojich internetových stránkach.

3. rada: Zistite, kam vlastne idete

Panike pri parkovaní predídete najlepšie vtedy, ak si zistíte vopred, aké priestory na parkovanie zabezpečuje daná nemocnica. Zistiť, kde sa nachádza daná ambulancia, či oddelenie kam sa chystáte, pomôže najmä starším a imobilným ľuďom, ktorí majú problém presúvať sa zbytočne naviac pešo až na konkrétne miesto v nemocnici. Opýtať sa, kde je najbližšie dostupné parkovanie je vhodné oveľa skôr ako len zmätkovať pred nemocnicou..

4. rada: Zistite si, ako dlho už lekár pracuje

Povolanie lekára stále čelí nástrahám syndrómu vyhorenia a emočnému stresu. Činnosť a výkon lekára je veľmi dôležitá a zároveň musí byť bezpečná pacienta.

Nedávna štúdia, publikovaná v časopise Academic Medicine zistila, že u študentov medicíny je výrazne vyššie riziko „vyhorenia“ v porovnaní s kolegami, absolventmi vysokých škôl, čo sa pripisuje najmä emocionálnemu vyčerpaniu.

Nemocnice by mali preto vytvárať pre lekárov programy, ktoré budú regulovať, koľko hodín môžu lekári na pracovisku denne stráviť.

5. rada: Nemocničný personál je tu pre to, aby vám pomohol

Každý pracovník nemocnice, či už lekár alebo sestrička, by vám mali radi a ochotne pomôcť a poskytnúť potrebnú pozornosť a starostlivosť už v čakárni nemocnice. Žiaľ, z našich nemocníc majú pacienti skôr opačnú skúsenosť so zaobchádzaním.

Je to škoda, pretože je dokázané, že pozorný, súcitný, láskavý a jemný prístup personálu nemocnice k pacientovi, hlavne pri vážnych diagnózach, zvyšuje šance na úspešnú liečbu, priebehrekonvalescenciu pacienta.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-06-24 15:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: huffingtonpost.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia